Želi huk sa tribina!

ŠMEKERSKI! NOVAKA PITALI ZA PUBLIKU, A ON JEDVA DOČEKAO: Dajte što više ljudi, motivišu me čak i kad su protiv mene!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Za sada Novak dominira na Rolan Garosu, ali mu jedna stvar nedostaje.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon osvajanja Serbia opena.
Izvor: MN Press

Novak Đoković se prošetao do trećeg kola Rolan Garosa. Vrlo lako je pobedio u oba meča, iako je protiv Pabla Kuevasa imao trenutke nervoze. 

Iako publika nije uvek na njegovoj strani, pa iako često znaju da navijaju protiv njega, srpskom šampionu navijači nedostaju. 

"Mnogo je lepše igrati sa publikom nego bez nje. Nadam se da ćemo moći da igramo pred još više ljudi, ako doguram do kasnije faze turnira. Ja volim tu energiju i podstrek publike. To me motiviše čak i kada nisu na mojoj strani", rekao je Novak. 

On se odlično oseća na šljaci Pariza i ističe da su svi turniri pre ovoga bili jedna velika priprema za drugi grend slem sezone. 

"Mesecima unazad govorim da mi je Garos bio posle Australije najvažniji turnir, i da je sve pre Pariza bila priprema. Znam šta sledi, sada se samo radi na detaljima na treningu, uz očuvanje energije i njeno usmeravanje na mečeve, koji će biti sve teži“, dodao je Novak. 

Sledeći rival je Ričardas Beraknis, Litvanac koji inače ne pruža tako dobre partije na šljaci.

"Dve dobre pobede za njega. Bolje igra na betonu, ali izgleda da je dosta napredovao. Nizak i snažan u nogama, dobro se namešta na lopti i brz je. Znam kako treba taktički da se postavim", zaključio je Novak.