SVE JE BLIŽE!

AU! FEDERER SE PREDAO - "NE MOGU DA POBIJEDIM NOVAKA": Cijeli Rolan Garos čeka EPSKI duel, a Rodžer već bacio peškir!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Poznato je šta još treba da se dogodi u narednim danima da bi Srbin i Švajcarac igrali jedan protiv drugog u četvrtfinalu turnira.

Izvor: Profimedia/MN Press

Neobična situacija dogodila se na žrebu Rolan Garosa, kada je Rodžer Federer za potencijalnog protivnika u četvrtfinalu dobio Novaka Đokovića, a u nekom scenariju i Rafaela Nadala u polufinalu.

Ipak, švajcarski teniser ne vjeruje da može da stigne tako daleko na drugom grend slemu sezone niti da bi mogao da pobjedi Đokovića!

Federer je uspješno startovao i u prva dva kola upisao sigurne pobjede na Rolan Garosu, a sada su mu potrebne još dvije da stigne do četvrtfinala.

Tamo bi mogao da se sastane sa Đokovićem, ukoliko i najbolji teniser svijeta uspješno prebrodi svoje prepreke. Ipak, Federer ne vjeruje da bi u tom okršaju imao šta da traži.

"I dalje ne vjerujem da je moguće da idem toliko daleko na ovom turniru ili da prođem Novaka. U prvoj rundi nisam iznenadio sebe, ali jesam u drugoj. Sada mi preostaje da vidim kako će tijelo da mi reaguje. Mentalno sam sve jači", rekao je Federer posle pobede nad Marinom Čilićem u 2. kolu Rolan Garosa.

Federer je savladao Istomina i hrvatskog tenisera, a da bi stigao do četvrtfinala, moraće da pobedi Kepfera i pobjednika meča Beretini - Kvon.

"Sve više samopouzdanja imam. Osjećam da sam sam sebe iznenadio. Nisam očekivao da ću ovako dobro da igram, da će mi ostati energije. To je sve što mi treba... Biće zanimljivo videti kako ću se osjećati dan kasnije. Biće to za mene test", završio je Švajcarac.

Do eventualnog duela u četvrtfinalu protiv Đokovića, i Srbin će morati da upiše pobjede protiv Berankisa i pobjednika duela Čekinato - Museti.