Ostali sportovi

JAUKOVIĆ NAKON POSLE PLASMANA U FINALE LŠ: OVU POBJEDU POSVEĆUJEM OCU, ZNAM DA JE PONOSAN NA MENE

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Crnogorska reprezentativka Đurđina Jauković sa Brestom izborila je finale LŠ, a za trofej će se boriti sa Vajpersom.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Brest je u polufinalu, nakon sedmeraca (27:25), savladao je petostrukog šampiona Đera, uz pet golova sjajne crnogorske reprezentativke, perenosi Pobjeda.

Francuska ekioa je do istorijskog uspjeha stigao nakon sjajne igre u 1. poluvremenu, a debitantkinje su u oba produžetka i u penal ruletu, iskazale mentalnu snagu. Regularni dio utakmice završen je 20:20 i upravo je Jauković 14 sekundi prije kraja postigla gol za izjednačenje.

Bila je precizna i prilikom izvođenja sedmeraca. Junakinja je bila golmanka Kleopatra Darlo kada je odbranila šut koleginici iz reprezentacije Minko. Gol za konačnih 27:25 dala je švedska internacionalka Gulden.

"Ponosna sam na tim. Bila je ovo ,,luda utakmica, a mi smo zasluženo prošli dalje. Znali smo da zaslužujemo finale jer smo dva puta igrali neriješeno sa Đerom u ovoj sezoni. Ovu pobjedu posvećujem svom ocu, jer znam da je ponosan na mene", poručila je Jauković.

Igračice Đera nijesu krile tugu, norveška reprezentativka Stine Oftedal bila je razočarana.

"Razočarana sam. Nijesmo dobro počeli meč, morali smo da jurimo rezultat, u drugom poluvremenu smo došli do svoje igre, preokrenuli, imali prednost u finišu, ali nijesmo uspjeli da pobijedimo."

Vajpers je u drugom nastupu na fajnal-foru stigao do finala. Na krilima raspoložene Rejštad (9 golova) i golmanke Lunde (15 odbrana) norveški tim je slavio 33:30 protiv blagog favorita iz Moskve, ističe Pobjeda.

Finale će se igrati danas od 18 sati, a od 15.15 za treće mjesto igraće Đer i CSKA.