Brat direktor...

NOVAK UPOZORIO NAKON TITULE U BEOGRADU! POKUŠAĆU DA SE SKLONIM SA STRANE: Moj brat radi za 10/10, nije sukob interesa!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Najbolji teniser sveta objasnio situaciju sa licencom za ATP i WTA turnire.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon osvajanja Serbia opena.
Izvor: MN Press

Srbija i Beograd su za malo više od mesec dana organizovali čak tri velika tensika turnira. Dva događaja u ATP i jedan u WTA kalendaru, uz kvalifikacije koje ih prate, pa mečeve u dublu, stroge protokole zbog korone,... Pokazao se Beograd još jednom kao sjajan domaćin!

Govorio je i Novak Đoković, osvajač ATP 250 turnira, o svemu što se prethodnih nedelja dešavalo u glavnom gradu Srbije. Na Serbia openu igrala su neka velika imena, a plan je da u našu zemlju dolaze narednih godina još veće teniske zvezde. Da bi se to desilo, mora se pratiti Novakova vizija.

Najbolji teniser na svetu otkrio je šta misli o pričama da je Serbia open turnir u sukobu interesa jer je njegov brat Đorđe direktor, a bilo je reči i o licencama za velike turnire.

''Moramo da shvatimo da postoji veliki broj sukoba interesa u našem sportu, teško je istaći ovaj turnir. Doveli smo turnir ovde, ali smo samo iznajmili licencu. Ne posedujemo ga. Radimo sa Teniskim savezom Srbije na tome da zadržimo licencu u obe konkurencije što je duže moguće, a važno je da naša zemlja i tenis imaju što više turnira'', počeo je Novak Đoković.

Najbolji svetski teniser pokušava da pomogne mladim i talentovanim igračima iz Srbije, koji imaju problem sa odlaskom na velike turnire.

''Kao igrač koji je odrastao ovde imam obavezu i odgovornosti na ovaj način doprinosim budućnosti ovog sporta u Srbiji. Moj brat je odlično radio svoj posao, ponosan sam na njega. Ako neko smatra da je to sukob interesa, pokušaću da se sklonim sa strane i neka neko drugi vodi ovaj turnir. Ne radim to zbog biznisa, iako je i to bitno'', zaključio je Novak.

Beogradu je potreban ATP turnir, u kontinuitetu!

''Namera mi je bila da doprinesem razvoju tenisa u Srbiji u godinama koje slede.''

Serbia open organizovan je pod komandom Novakovog mlađeg brata Đorđa, koji je bio zadužen za sve turnire u glavnom gradu ovog proleća.

''Mlađi brat Đorđe je direktor turnira i preneo mi je reči Džerija Armstronga, ATP supervizora. Dao nam je ocenu 10/10 za oba turnira - i u muškoj i u ženskoj konurenciji. To su ocene za organizaciju u celini, za apsolutno sve. Turniri su bili organizovani usred kovid protokola i nije lako ispoštovati ih.Samo ljudi iz organizacije znaju koliko je zahtevno da se svaki zahtev ATP-ja ispoštuje. Ocena je merilo koliko su dobar posao uradili.

Prvi reket planete istakao je i da se nada ATP i WTA turnirima u Beogradu narednih godina.

''Sa najboljim ocenama završavamo turnire za ovu godinu i mislim da će nam to pomoći ubuduće u saradnji sa ATP i WTA organizacijama. Nadam se da ćemo moći da dobijemo kategoriju 500, ali je problem što mi nismo vlasnici licence. Svi želimo da kupimo licencu, ali to još nije moguće i to je na vlasnicima. Za sada smo ni na nebu ni na zemlji, ali sve radimo kao da je licenca već naša. Za WTA turnir smo imali licencu samo za ovu godinu, za sledeću ćemo videti. Jako je komlikovano, morate da vidite šta je slobodno u kalendaru pa da se prilagodite tome. Postoji šansa da ATP dodeli mogućnost uvećavanja kategorije ovoj licenci'', otkrio je osvajač ATP turnira iz serije 250 u Beogradu.

Nakon meča u Beogradu novak je govorio i o Parizu u kom napada grend slem titulu, duelu protiv Rafaela Nadala i planovima za nastavak sezone.