Blam

SRAMOTA! KAKO DA IZGUBI KAD NIJE NI IGRAO? Britanci ponovo našli način da brane Federera

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Oni jednostavno ne prihvataju da on već duže vreme ne igra tenis kao nekada

Izvor: Tanjug/AP Photo/Martial Trezzini/Keystone

Legendarni Švajcarac vratio se na šljaku posle 712 dana, ali neslavno.

Nekadašnji svetski broj jedan Rodžer Federer izgubio je na startu turnira u Ženevi od 75. tenisera sveta Pabla Anduhara i time je pokazao da će se teško vratiti onoj igri zbog kakve je postao slavan.

Ipak, i dalje oni koji poštuju sve što je Švajcarac uradio do sada pokušavaju da pronađu način da ga pohvale, mada ovoga puta mediji poput BBC-ai su se "izblamirali".

Ugledni britanski medij objavio je tekst o Rodžeru koji počinje zanimljivom rečenicom:

"Rodžer Federer prvi put je izgubio na šljaci posle dve godine", napisao je novinar, a zapravo je činjenica da proslavljeni Švajcarac skoro dve godine nije ni kročio na šljaku.

Ipak, može rečenica da zvuči i dvosmisleno, možda su Britanci hteli samo da naglase koliko dugo nije izašao na tu podlogu Rodžer, ali i u nastavku teksta videlo se da jasno brane "FedEksa". 

Federerovog rivala predstavili su kao sjajnog tenisera i igrača koji je 4 puta osvajajo turnire na šljaci što jeste istina, ali je Anduhar sada 35-godišnjak koji zna samo za jednu pobedu od početka sezone pa je tako jasno da nije igrao u zavidnoj formi protiv Švajcarca.