Ostali sportovi

NEMAC TUKAO DEVOJKU PA IZLETEO IZ FEDEREROVE AGENCIJE! Rodžer molio za razumevanje - Nije mi prijatno da pričam o tome

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Sjajna sezona u senci skandala

Izvor: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Iako njegova karijere ide uzlanom putanjom ispraćena titulama, nemačkog tenisera i dalje prati glas "lošeg momka" jer ga je bivša devojka optužila sa fizičko i psihičko nasilje.

Šesti reket sveta Saša Zverev uporno je negirao optužbe Olge Šaripove, ali je u isto vreme bio fokusiran na karijeru pa je povukao jedan neočekivani potez koji se dovodi u vezu sa švajcarskom teniskom legendom Rodžerom Federerom.

Zverev je napustio menadžersku agenciju "Team8" čiji je jednim delo vlasnik upravo Federer, a to se dogodilo nedugo nakon skandala u koji je nemački teniser umešan.

Rodžer je objasnio da je njegov menadžer doneo odluku o tome da Nemac napusti agenciju.

"Naravno da sam blizak Toniju i "Team8", ali to su odluke koje donosi Toni Godsik. Slušaj, Saša je dobar momak, srećan sam kada ima dobre rezultate, ali iskreno ne želim da budem uključen u ovakve odluke", objasnio je Federer koji nije želeo da govori o skandaloznim optužbama na račun šestog tenisera sveta.

"To je nešto što je ostalo u prošlosti. Važno je da Saša oko sebe ima tim sa kojim se oseća dobro. Kada je o optužbama reč, to je privatna stvar i ne želim da komentarišem", iskren je bio Švajcarac.

Zatim ga je poznati novinar Ben Rotenberg upitao za mišljenje o tome da li bi ATP trebalo da istraži "slučaj Zverev" kao i da napravi određeni vid pravilnika protiv nasilja u porodici.

"Možda je komplikovano to uraditi u tenisu. Uf, ne znam. To je nešto lično. Kada ste zaposleni u klubu ili imate ugovor sa ligom, onda je drugačije, jer vam oni obezbeđuju platu. Naravno da treba da postoji neki pravilnik, kao što postoje oni za ponašanje na terenu. Ali što se privatnog života tiče, ne znam… Za to postoji drugi set pravila, zakona. Ne želim da pričam o tome, ne želim da me uvlače u tu temu. Mislim da Saša želi da bude fokusiran na tenis i ko sam ja da posle toliko meseci komentarišem sve što se dogodilo. Razumem da vi želite da napravite priču. Ali razumite i vi mene, ne osećam se prijatno da pričam o tome", želeo je da zaključi Švajcarac.

Zvereva očigledno ipak nikakve priče ne dotiču, od početka sezone podigao je već dva pehara. Najpre je bio najbolji u Akapulku, a zatim je pokorio i Madrid gde je na šljaci na putu do finala savladao i Rafaela Nadala.