Ostali sportovi

ĐURO MARIĆ NOVI PREDSJEDNIK VATERPOLO SAVEZA CRNE GORE

Autor Kristina Stevović

11 od 18 delegata glasalo je za Marića na Skupštini koja je održana danas u Podgorici.

Izvor: MN Press

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore je dobio novog predsjednika - na današnjoj Izbornoj skupštini je povjerenje dobio Đuro Marić.

Podsjećamo, Skupština je sazvana na inicijativu dva najveća crnogorska kluba - Jadrana i Primorca, uz zahtjev osam delegata i četiri kluba, kako je predviđeno Statutom VPSCG.

Za potpredsjednika Saveza izabran je proslavljeni crnogorski vaterpolista Antonio Petrović, dok je predsjednik Skupštine izabran je Mirza Krcić, predstavnik VPK Primorac.

Izabran je i Upravni odbor VPSCG koga čine pored predsjednika i potpredsjednika VPSCG, još Aleksandar Bojanić (PK Buterfly Nikšić), Miloš Mračević (PVK Jadran Herceg Novi), Dejan Bajić (direktor Generali osiguranja i doskorašnji predsjednik VPSCG) i kapiten vaterpolo reprezentacije Draško Brguljan. Preostala mjesta biće opredijeljena za sponzore VPSCG.

Izabrani predstavnici u organima VPSCG saglasni su da je što hitnije potrebno izvršiti statutarnu promjenu u dijelu ovlašćenja predsjednika Saveza, potpredsjednika i UO, dijela organizacionih poslova, kao i dijela finansijskih kontrola i iskaza.

Predsjednik Marić je izrazio posebno zadovoljstvo što je dobio podršku VPK Primorac Kotor i na taj način se pokazalo da dva najstarija i najtrofejnija vaterpolo i plivačka kluba svoj rivalitet drže u bazenu, a interes vaterpola i plivanja stavljaju iznad klupskih interesa. To svakako obavezuje u budućnosti prilikom nekih novih izbora isto takav odnos Jadrana prema Primorcu.

Na kraju, novoimenovani organi Saveza daju punu podršku selektoru vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimiru Gojkoviću, sa željom da se postigne što bolji rezultat u završnici Svjetske lige u Gruziji I na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tagovi