Ostali sportovi

KATASTROFA! NOVAKU NAPRAVILI PAKAO U RIMU: Ovo nikad nije doživeo, Nadal trlja ruke!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Niz neverovatnih propusta u Rimu!

Izvor: MN Press

Prvo je Novak morao da igra po kiši protiv Tejlora Frica, što mu je napravilo ogromne probleme i strašno ga naljutilo.

Potom je srpski teniser dobio nezgodan raspored, a onda je usledio čitav niz brljotina organizatora u meču sa Stefanosom Cicipasom. 

U petak je meč dva puta bio prekidan zbog kiše i treba da se nastavi danas od 11 časova, a Grk trenutno vodi 1:0 u setovima i 2:1 u drugom setu. 

Iako je za petak popodne bio najavljen pljusak Novakov meč je počeo, pa je zaustavljen. Kada je kiša prestala i kada su počeli da se igraju ženski mečevi čekali smo još dobrih sat vremena da Novak i Grk izađu na teren, a onda je u roku od pola sata ponovo počeo pljusak! 

Sada Novak mora da završi svoj meč, a da onda igra polufinale koje je zakazano za 18:30, osim ukoliko naravno ne bude još nekih pomeranja zbog padavina. 

Ukoliko Novak uspe da preokrene i pobedi čeka ga meč sa pobednikom duela Lorenco Sonego - Andrej Rubljov koji tek treba da počne od 11 časova! 

Sve to najviše ide na ruku Rafaelu Nadalu, koji nije mogao da se nađe u boljoj situaciji. Ne samo da će danas odigrati jedan meč, nego je njegov protivnik u polufinalu Rajli Opelka. 

Visoki američki server nikada ranije nije uspeo da dođe ovako daleko na nekom turniru na šljaci i čak je posle pobede u četvrtfinalu to jasno rekao.

"Šljaka baš i nije moja stvar. Ovo je verovatno izuzetak, ali uživam", istakao je Opelka. 

Tako da Nadal ima mnogo slabijeg rivala, a ako prođe u finale, ko god mu bude protivnik biće izmoren do krajnjih granica.