Ostali sportovi

NOVAK KASNO UPALIO, A ONDA SAMLEO ŠPANCA! Đoković se RAZGOROPADIO i odigrao najbolji meč na šljaci ove sezone!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Đokovićevo 15. četvrtfinale Rima u 15. učešću

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je odmah izgubio prvi set, ali se posle toga vratio. Nakon toga je vezao devet gemova, Alehandro Davidovič-Fokina pokazao ponos i spasao se "krompira", ali na kraju se zna ko je bolji.

Đoković-Davidovič Fokina 6:2, 6:1.

Đokovića u četvrtfinalu očekuje veliki izazov, pošto se sastaje sa pobednikom meča Mateo Beretini – Stefanos Cicipas.

Posle neočekivano ranih ispadanja u Monte Karlu i u Beogradu, slobodno se može reći da je ovo Đokoviću bio najbolji meč na šljaci ove sezone.

Ovo je bio prvi duel Đokovića i Davidovič-Fokine, iako se jako dobro poznaju, jer treniraju u Marbelji zajedno. Pokazao je Španac rusko-švedskog porekla da ga čeka velika karijera, pokazao je mnogo talenta i raznovrsnost, ali ne i nerve i mentalnu pripremljenost.

Đoković je izgubio svoj prvi servis, ali onda je "upalio mašinu", izgubio samo tri gema, vezao devet gemova i na kraju iskoristio svoju šestu meč loptu.

Rekosmo, Španac je odmah napravio brejk, ali je Đoković uzvratio prvom prilikom. Posle toga su svi čuvali svoje servise, a onda je Novak napravio brejk za 4:2. Posle toga je bio siguran na svom servisu i tu je praktično bilo kraj što se tiče prvog seta.

Davidovič-Fokina je potom "pokazao zube" Đokoviću, stigao je do dve brejk lopte, ali je Srbin sjajnom igrom u polju uspeo da se vrati i osvoji gem, a odmah potom i napravi brejk.

Posle toga je ređao gemove, Španac je bio vidno nervozan, pravio je greške, a Đoković je stigao do 5:0. E, tu je Davidovič-Fokina pokazao zube i obraz, uspeo je nekako da iščupa gem, spasivši tri meč lopte i prekine Novakov niz.

Borio se Španac i na Đokovićev servis, spasio je dve meč lopte, ali treću nije mogao.

Ipak, osmina finala je sjajan uspeh za igrača koji je došao iz kvalifikacija.

Đokovića sada čeka Top 10 rival.