Uspeo je!

MAJKA S NJIM U NARUČJU BEŽALA OD KRVOPROLIĆA: Sada je uspeo nemoguće i odmah je ispunio obećanje!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Pre nekoliko dana draftovan je i igraće NFL u narednim godinama.

Izvor: Profimedia

Kviti Paje je poreklom iz Liberije, ali rođen je na teritoriji Gvineje dok je njegova majka bežala od rata u domovini. Imala je samo 12 godina kada je peške iz Liberije prešla u Sijera Leone, a zatim Gvineju. Tokom prvog građanskog rata u Liberiji ubijen mu je deda sa majčine strane po kom nosi ime, a njegova porodica zaključila da mora da napusti zemlju.

Tokom krvavog sukoba koji je trajao preko sedam i po godina poginulo je više od 250 hiljada ljudi. Majka Kvitija Pajea uspela je da pobegne u Gvineju, gde se nekoliko meseci nakon završetka rata porodila.

Kviti Paje imao je samo šest meseci kada je njegova majka, sa dva sina u naručju, uspela da stigne u SAD. Američki san sanjan je godinama, a konačno se ukazala prilika da se porodici obezbedi malo bolji život, daleko od teritorije na kojoj su u ratnim sukobima izgubili najdraže.

Tamo je Kviti zavoleo fudbal! Toliko da je silno želeo u srednju školu, zatim i na koledž, samo da bi mogao da ga igra.

Sportske rezultate pravio je u više sportova. Bio je najbolji u mnogobrojnim atletskim disciplinama, poput trčanja ili skoka u dalj, ali je američki fudbal bio ono što ga je stvarno privlačilo.

Njegova majka Agnes nije mogla da se ljuti. Radila je naporno, bez slobodnog dana, više poslova. Nikada ga nije gledala na terenu tokom srednje škole, jednostavno nije bilo slobodnog vremena. Obećao joj je, a silno je verovao u svoje snove, da će jednog dana sve to naplatiti. Bila je to opklada na sebe!

Prošao je srednju školu Bišop Hendriken na Rod Ajlendu, zatim i koledž Mičigen gde je beležio impresivne partije.

Kviti Paje izabran je kao 21. pik na draftu 2021. godine. Od naredne sezone igraće NFL, nakon što je dokazao na koledžu da može da bude jedan od najboljih defanzivnih endova budućnosti. Izabrali su ga Indijanapolis Kolti, ali njemu je mnogo bitnije da je tu nego ime tima za koji će igrati.

''Jednog dana nećeš morati da podigneš ništa teže od kašike'', rekao je Kviti svojoj majci. I ispunio obećanje.

Nakon drafta na kom je izabran objavio je da njegova majka odlazi u penziju i da do kraja života neće morati da radi ništa. Snovi su se ostvarili. Oni koje je sanjala devojčica dok je koračala nepoznatim afričkim zemljama i oni koje je sanjao dečak u prastarom autobusu koji je vodio iz škole na periferiju.

A možda su to bili isti snovi...

Tagovi