Misli na okruženje

OBOŽAVAĆETE NOVAKOVOG NOVOG LJUBIMCA: Košta 30.000 evra, a čuva planetu! (FOTO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Srpski teniser ima novi automobil koji će koristiti dok je u Srbiji.

Izvor: MN Press

Najbolji teniser sveta ne voli da se razbacuje na skupocene automobile, iako ima novca da napravi respektabilan vozni park. Poslednji automobil u njegovoj kolekciji oduševiće vas iz nekoliko razloga.

Pored toga što njegova cena na tržištu nije ogromna, Novak Đoković će vozeći novi automobil svog sponzora Pežoa misliti i na okolinu. U pitanju je model E-208, koji je električni automobil.

Ovo vozilo je prošle godine proglašeno za najbolji automobil 2020. na sajmu u Ženevi, a Novak Đoković dobio ga je na poklon od svog dugogodišnjeg sponzora. Koristiće ga dok je u Srbiji, a istovremeno misliće i na okolinu i njenu zagađenost.

Novak je do sada koristio Pežo 508 bele boje, dok je njegov novi ljubimac svetlo plav. Ovaj automobil perfektno se uklapa u Novakovu viziju sveta i podstiče i druge ljude da misle na očuvanje životne sredine.

Đokovićeva ljubav prema električnim automobilima bila je primetna i prethodnih godina, pošto je na turnirima u inostranstvu često koristio Tesla X, jedan od najpoznatijih modela u ovoj kategoriji.

''Bolji za okolinu, bolji za svakoga. Hvala puno'', napisao je Novak Đoković na Instagramu, uz fotografiju novog prevoznog sredstva.

U slobodnoj prodaji ovaj automobil košta nešto preko 30 hiljada evra, a može da razvije maksimalnu brzinu od 150 kilometara na čas. Po brojnim karakteristikama, Pežo E-208 ne može da se meri sa najskupljim automobilima na svetu, ali njegova uloga u društvu treba da bude drugačija - pre svega da čuva planetu!

Srpski teniser je prethodne dane proveo u Beogradu, uz kratak izlet na Rtanj gde je pešačio i družio se sa ostalim turistima. Nakon toga, čestitao je Vaskrs pravoslavnim vernicima, a zatim i okačio na društvene mreže jednu prelepu fotografiju.