Nastavlja se...

TENISER UDARIO NA BARSINU ZVIJEZDU - NE MOŽE FUDBALER DA UNIŠTI 130 GODINA TENISKE ISTORIJE! Zverev ljut na Španca

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Proslavljeni fudbaler ponovo na meti velikana bijelog sporta

Izvor: MN Press/Profimedia

Nije prošlo mnogo vremena otkad ga je bivši broj jedan "isprozivao", a sada mu je još jedan teniser uputio oštre riječi.

Fudbaler Barselone Đerar Pike je jedan od vlasnika kompanije Kosmos Tenis koja je otkupila prava na Dejvis kup pa je tako format tog takmičenja izmijenjen.

Ipak, tensieri nisu srećni zbog toga, jer mečeve ne igraju pred domaćom publikom, a i smatraju da je takva promjena bila nepotrebna, pa tako rijetko ko iz tog sporta ima riječi hvale za španskog fudbalera.

Nedavno ga je kritikovao bivši najbolji dubl igrač svijeta Nikolas Mahut, a sada je o toj temi govorio i šesti reket planete Saša Zverev. 

"Ne možete novcem da uništite 120 ili 130 godina teniske istorije. Posebno ne ako ste fudbaler, a dođete i kažete, "od sada će se ovako igrati" i iznenada svi to prihvate. Vidjeli ste do čega je dovelo objavljivanje Superlige u fudbalu. To me čini zaista tužnim", iskren je bio Njemac.

Zanimljivo je da je napravio poređenje sa Superligom kojoj se Pike podsmijevao pa tako izazvao još veći gnijev kod ljubitelja bijelog sporta jer spašava fudbal, a mijenja tenis.