važan je šou

JUTJUBER I NAJBOLJI BOKSER ULAZE U RING: Skrnavljenje boksa, ali bitni su MILIONI - ovo će svi gledati!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Egzibicija je, pa je sve prihvatljivo, ali stvarno...

Izvor: Profimedia

Najbolji bokser 21. vijeka i svoje generacije, Flojd Mejveder najavio je povratak u ring, u egzibicionom meču protiv popularnog Jutjubera Logana Pola. 

To je drugi od braće Pol, dok je mlađi Džejk nedavno pobijedio MMA šampiona Bena Askrena u još jednoj egzibiciji koja je bila teška za gledanje i ljubiteljima boksa i mješovitih borilačkih veština.

Logan u karijeri ima jedan boks meč, poraz od svog kolege Jutjubera KSI-ja, što je bilo 2019. godine.

"Logan Pol i ja ćemo se boriti 6. juna na stadionu Hard Rok (Majami). Mejveder promocija, Fanmio i Šoutajm će se ujediniti da vam donesu epski događaj", napisao je Mejveder na Instagramu.

Ako se pitate čemu sve ovo i kako to da se jedan od najboljih boksera svih vremena odaziva na izazove Jutjubera… Znate i sami odgovor, opisan u Flojdovom nadimku koji je sam sebi dao: "Novac".

I to ne bilo kakav novac, Flojd je od boksa zaradio više od milijardu dolara, njegovo ime se našlo u najvećim događajima "plati pa gledaj" (PPV) i svako njegovo pojavljivanje skupo košta, tako da je sigurno da je ogroman novac u pitanju. Naravno, Pol je jako popularan na društvenim mrežama i njegovi fanovi će sigurno izdvojiti novac da bi ga gledali.

Mejveder ima 50 borbi u karijeri i svih 50 pobjeda, mada bokserski čistunci ne računaju duel sa Konorom Mekgregorom iz 2017, iako je to bio zvanični bokserski događaj. Mejveder se vratio u ring i za novu godinu 2018. u borbi sa kikbokserom Tenšinom Nasukavom, koga je nokautirao posle tri nokdauna.

Mejveder - Tenšin
Izvor: YouTube/iblamelance

Logan Pol je visok 188 centimetara, 15 više od Flojda, kome je najviša kategorija u kojoj se borio supervelter, odnosno 69,8 kilograma. Njegov protivnik ima oko 90 kilograma, mada Atletik piše da će mu kilaža biti ograničena na 86, a Mejveder 72.

Ako se brinete za 44-godišnjeg Flojda, nemojte zaista. Možda bi bilo brige da u ring ulazi njegov otac, Flojd Mejveder stariji, koji ima 69 godina, ali bilo koji amater u sportu stvarno nema šta da traži u ringu protiv ovakvog šampiona, bez obzira na godine i razliku u veličini.

A da li će boks imati koristi od ovoga? Pa, možda. Vjerovatno. Ako ostavimo po strani egzibiciju Majka Tajsona i Roja Džonsa, koja je bila pravi nalet nostalgije i u kojoj su svi uživali, egzibicije Džejka Pola protiv košarkaša Nejta Robinsona i MMA borca Bena Askrena izazvale su veliku pažnju.

Izvor: Profimedia

Ne zaboravimo i da se duel Logana i KSI-ja odvijao pred prepunom halom i sa mnogo prodatih PPV-a. Moguće je da će se mlađe generacije "zaraziti" plemenitom vještinom, a možda ćemo dobiti i novo poglavlje u dugačkoj i ponižavajućoj istoriji bokserskih sprdačina.

Vidjećemo.

Ne znamo ni koliko je rundi, ni koliko će trajati, ni kakva će pravila biti. Znamo samo da će mnogo mladih sa društvenih mreža ponovo biti izloženo boksu, a ishod niko ne može da predvidi.

Ljubitelji boksa i borilačkih sportova imaće bogat program u tom periodu. Senzacionalni Teofimo Lopez se bori protiv Džordža Kambososa 5. juna, a odmah posle toga slijedi UFC 263, odnosno Adesanja – Vetori, pa onda još jedna egzibicija: Hulio Sezar Čavez mlađi protiv MMA legende Andersona Silve.

Mnogo para za trošenje u izboru šta da se gleda.

Budimo pametni.
U svakom slučaju, biće lijepo ponovo vidjeti Flojda u ringu. Ako vas zanima kakav je Logan u ringu, pogledajte njegovu jedinu borbu:

KSI - Logan Pol
Izvor: YouTube/DAZN Boxing

Recite nam šta vi mislite o ovoj borbi i ovoj egzibiciji.

U svakom slučaju, biće lijepo ponovo vidjeti Flojda u ringu.