Ostali sportovi

RUS BOLJI OD "ČELIČNE PESNICE"! NIKOLIĆ DOŽIVEO PRVI PORAZ U KARIJERI: Priredili spektakl, a šampion briznuo u plač

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Dvojica boksera imali su meč za pamćenje.

Izvor: Bokserski savez Srbije

Srpskom bokseru prekinut je sjajni niz od 27 pobeda!

Čelična pesnica srpskog boksa Marko Nikolić izgubio je u meču za WBC silver internacionalnu titulu u super srednjoj kategoriji (do 76,204 kg) koji se 23. aprila održao u beogradskom hotelu Kraun plaza.

U duel sa Sergejem Gorohovim iz Rusije Nikolić je ušao sa 27 uzastopnih pobeda, ali je već u prvoj rundi bilo jasno da je Gorohov došao po pobedu, naneo je Srbinu nekoliko žestokih udaraca mada Marko nije tako olako odustao.

Nikolić je uspeo da preokrene i drži prednost do same dramatične završnice duela. U desetoj rundi srpski bokser nije mogao ništa da uradi protiv silovitih udaraca momka iz Rusije koji je pobedu zaradio tehničkim nokdaunom.

Ostalo je 32 sekunde do kraja, ali je sudija odlučio da je meč završen i da titula WBC silver internacionalnog šampiona ide u ruke Sergeju Gorohovu.

Rus je nakon spektakulranog duela uz suze zagrlio Srbina i objasnio koliko mu znači pobeda.

"Žestoko sam se spremao za ovaj meč sa Markom. Silno sam želeo ovu pobedu, svim srcem i dušom jer sam se borio za moja dva preminula druga i njima posvećujem ovaj šampionski pojas. Nikolića izuzetno cenim, poštujem, on je moj prijatelj, znao sam da moram biti na najvišem niovu i više od toga da bi ga pobedio. Hvala Marko za ovu fantastičnu bitku kojom obojica moramo da se ponosimo jer je bila za istoriju", kroz plač je rekao Gorohov, a Nikolić mu je čestitao.

Izvor: Bokserski savez Srbije

"Iskreno nije mi jasna odluka sudije da prekine meč, mogao sam da nastavim meč, tih 32 sekunde do kraja bez problema, ali šta je tu je. Čestitam Sergeju na fantastičnoj borbi, došao je spreman. Ovo je moj prvi poraz u karijeri, priznajem da sam u šoku jer ovo nisam očekivao, posebno ne na ovaj način, ostao sam da stojim na nogama od prve do poslednje rudne iako je bilo momenata kada su kolena klecala, borio sam se svim snagama, ostavio srce u ringu, hvala svima na podršci. Hvala mom timu, menadžeru Luki Popoviću i kondicinom treneru Stevanu Jovanoviću koji su poslednja tri meseca prošli kroz paklene pripreme zajedno samnom, hvala mojoj porodici, svima koji su bili uz mene i nadam se da se nisam obrukao. Idemo dalje, ovo je lekcija iz koje ću izaći jači i spremniji za nova dela", završio je Marko Nikolić.