fascinantno

OTKRIVENA ĐOKOVIĆEVA TAJNA! Ovo najbolji na svetu radi pre meča, pogledajte njegov ritual (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Konačno imamo mali uvid u pripreme prvog tenisera sveta

Izvor: Printscreen/Twitter/wearetennis

Novak Đoković je najbolji teniser sveta, nikad niko nije toliko čvrsto držao tu poziciju, ali iako o njemu znamo baš mnogo, to se ipak svodi na ono što vidimo tokom mečeva i lagane razmene na otvorenim treninzima.

Kako radi najbolji na svetu, kako se sprema i kako vežba, to je tajna njega i njegovog tima, ali tu i tamo možemo dobiti neki mali uvid u taj proces.

Sada je isplivao snimak koncentracije i mentalne pripreme pred duel sa Janikom Sinerom u drugom kolu Monte Karla, tako da sada konačno možemo videti šta Đoković radi neposredno pre mečeva.

Đoković je snimljen kako mirno stoji zatvorenih očiju i pomera oči, pomera prst ispred lica, otvara i zatvara oči, što su vežbe za vid, u kojima se često menja fokus.

Sportisti, među kojima je, pretpostavljamo, i Đoković, često pre svojih nastupa u glavi prave slike situacija u kojima bi mogli da se nađu, izvode mentalno svoje pokrete i vežbe. Đoković se malo pomučio pa dobio Sinera u sredu, a sada igra protiv Danijela Evansa, a taj duel možete pratiti uživo na Mondu.