Ostali sportovi

VRATIO SE ĐOKOVIĆ! "Novi Novak" odličan, nedovoljno za NAJBOLJEG NA SVETU

Izvor mondo.rs

Đoković krenuo po treću titulu u Monte Karlu, odlična pobeda na startu

Izvor: Profimedia

Deluje po rezultatu da je meč bio lak, ali daleko od toga. Morao je Novak Đoković da se potrudi za plasman u treće kolo Mastersa u Monte Karlu, ali je uspeo.

Na kraju, Đoković - Siner 6:4, 6:2

Odličan je zaista 19-godišnji Italijan, pokazao je veliki potencijal i talenat, ali je Novak prosto najbolji na svetu i to je pokazao.

Bilo je malo rđe, videlo se da se nije takmičio dva meseca, uslovi u Monte Karlu nisu bili laki, bilo je neuobičajeno hladno i vlažno, ali je Đoković ipak pokazao da je klasa za sebe.

Pred početak meča je bilo baš tmurno i delovalo je da će svakog trenutka pasti kiša, ali je srećom nije bilo. Đoković je lako dobio prvi servis gem, a onda se razvila velika borba.

Siner je u trećem gemu napravio brejk i potvrdio da je najteži mogući protivnik za nosioce na početku turnira.

Ipak, taj brejk kao da je naljutio Đokovića, koji je odmah vratio brejk i "potkresao" krila mladom Italijanu, a onda lako došao do 5:2. Delovalo je da je na nekoliko poena od seta, ali onda Siner pravi još jedan brejk i dolazi do 5:4.

To kao da je naljutilo Đokovića, koji je krenuo u "otimačinu" servisa, a onda pred odlučujuću meč loptu je izdahnuo, udario reketom i đon i dobio poen za prvi set.

Đoković je u drugom setu bio sigurniji, došao je mirno do 4:1, a onda kao da mu je malo stao prvi servis, tako da je Siner smanjio na 4:2.

Potom je na servisu Novaka imao brejk loptu, ali je Novak spasao i poveo 5:2.

Siner je servirao za ostanak u meču, Đoković je došao do 40:15, ali je Italijan spasio dve meč lopte, dok treću nije mogao.Odličan početak, jako lep meč za gledanje, a Siner je pokazao da je zaista budućnost svetskog tenisa.