otvorio se

ĐOKOVIĆ OTKRIO - VAKCINE SU BITNA TEMA NA TURU! Želim da budem muž i otac koji je tu, neke stvari ne mogu da prihvatim

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Želim više vremena da provodim u Srbiji, to je dom u srcu koji je nezamenjiv

Izvor: Profimedia

Ušli smo u drugu godinu kovida i svima je svega preko glave, a vrhunski sportisti nisu izuzetak, pa ni Novak Đoković, koji se danas vraća takmičenju posle dva meseca.

Jedan od načina da se restrikcije i ograničenja ublaže jeste vakcinacija, što je bitna tema u ATP-u, o čemu je govorio i prvi teniser sveta.

"Mnogo je razgovora o toj temi, pitao sam jednog tur menadžera razgovaraju li unutar ATP-ja o tome. Aktivno razgovaraju o tome da se vakcinisani igrači liše restrikcija. Takođe, rečeno mi je da, nezavisno od toga, rade na popuštanju restrikcija, tj. da ne bude mehur u zemljama koje to ne zahtevaju", rekao je Đoković, a preneo Sport klub.

"Može se izdržati nekoliko nedelja, ali cele godine su ta pravila – to utiče ne samo fizički, nego psihički i emotivno. Nisam ni ja želeo da igram Majami – ne mogu da prihvatam neke stvari koje ranije jesam, jer želim da budem muž i otac koji je prisutan", dodao je Novak.

Đoković danas počinje takmičenje u Monte Karlu, posle dva meseca pauze, a posebno mu prija što se turnir igra u gradu koji mu je baza već 15 godina.

"Poseban je osećaj kad možeš da spavaš u svom krevetu, sa svojom familijom, a tenis se igra iza ugla", rekao je on, ali je istakao da je Beograd ipak pravi dom.

"Sve više sam u Beogradu. I zbog akademije, ali želim više vremena da provodim u Srbiji, želim to i svojoj deci. Ne može ni Monte Karlo ni bilo koji drugi grad da se poredi sa Beogradom i osećajem koji imam kad dođem kući. To je to, to je dom u srcu koji je uvek tu i nezamenljiv", rekao je Đoković.