dobro pamti

LEPOTICA KOJA JE PROMENILA SVET: Povukla se odavno, ali pamti svaki trenutak i obeležava ga novom tetovažom (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

I dalje po lepom pamti svoje vreme u MMA

Izvor: Printscreen/YouTube/Ronda Rousey

Ronda Rauzi je svojevremeno bila apsolutno najveća zvezda UFC i MMA uopšte, lepotica koja je promenila sport.

Ako je Đina Karano utrla put ženama u ovom sportu, njena zemljakinja je svetu definitivno pokazala da i one mogu da budu megazvezde i da budu popularnije od muškaraca.

Rondina priča je u isto vreme i prila kojom nestvarnom brzinom je ženski MMA napredovao. Ona je apsolutno vladala ovim sportom, potpuno dominirajući, ali ju je jako brzo pregazilo vreme, odnosno tehnički potkovanije i raznovrsnije fajterke.

Ali, to ne umanjuje njenu veličinu, niti ona zaboravlja svoje vreme u UFC-u, gde je bila prva žena-šampion u istoriji promocije. Nedavno je objavila video u kome je pričala o svojim tučama u toj organizaciji, a često i čudnim detaljima koji su pratili te borbe.

Pošto je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. u profesionalnom borilačkom sportu debitovala je 2010. godine. Prve tri borbe nisu prešle trajanje od 57 sekundi.

Pred prvu profesionalnu borbu, protiv Edijane Gomes, noga je morala da joj se ušiva, jer je ujeo cimerkin pas.

Rauzi je pričala i o žestokom rivalstvu sa Mišom Tejt, žestokoj povredi prsta na nozi kada je za 16 sekundi pobedila Aleksis Dejvis, kao i o rekordnoj pobedi nad Ket Zingano za samo 14 sekundi.

Sva ta vremena našla su joj se sada na podlaktici:

Izvor: Printscreen/YouTube/Ronda Rousey

Ako volite MMA i govorite engleski, preporučujemo vam da pogledate ceo video.

Ronda Rauzi se tetovira da obeleži pobede u MMA
Izvor: YouTube/Ronda Rousey

Rauzi je 2015. izgubila titulu kada nije uspela da parira vrhunskim udarcima HoliHolm. Posle godinu dana pauze vratila se u ring i to protiv šampionke Amande Nunes i nokautirana je za samo 48 sekundi.

Bilo je svima, pa i njoj jasno da je vreme za penziju. Naredne, 2017. godine se udala za još jednog MMA borca Trevisa Brauna, a povremeno se pojavljivala i u WWE, američkom zabavnom programu i simulaciji borbe.