Prisetio se

ĐOKOVIĆ ME POLUPAO KAO BUBANJ: Bivši broj 1 se nadao, a onda ga je Novak razbio!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nekadašnji teniser nije zaboravio poraz od prvog tenisera planete

Izvor: Profimedia

Amerikanac se i danas seća kako ga je pobedio Novak Đoković.

Bivši svetski broj jedan Endi Rodik govorio je za jedan teniski sajt o "velikoj trojci", ali najviše o srpskom teniseru.

 Rodik se prisetio bolnog poraza od sadašnjeg najboljeg tenisera sveta koji se dogodio 2012. godine na Olimpijskim igrama u Londonu.

Rodik je tada u drugom kolu naleteo na Noleta, a u meč je ušao samouvereno jer je imao pozitivan skor protiv srpskog asa, međutim...

Tada je Đoković pokazao zube Amerikancu i dopustio mu čitava tri gema za ceo meč.

"Na Igrama u Londonu nisam bio nosilac i u drugom kolu sam naleteo na Novaka. Osvojio sam dva od tri turnira pred Igre i osećao sam da imam šanse da podsetim na stare dane jer se igralo na Vimbldonu gde sam imao uspeha i ranije. U tom trenutku imao sam i dobar skor sa Đokovićem", počeo je Rodik pa objasnio kakav je šok doživeo kada se uverio kako Novak igra.

"Polupao me je kao bubanj! Osećao sam se kao dete na terenu, na travi sam uzeo samo tri gema! Servirao sam prosečno, što nikada nije pametno protiv Novaka, ali kad sam izlazio s terena, razmišljao sam kako nisam igrao loše, on je jednostavno bio bolji", objasnio je nekadašnji broj jedan.

Priznao je i da ga je taj poraz naterao da razmisli o tome da je njegovo vreme tenisa gotovo.

"Počeo sam da razmišljam o tome kako igra postaje malo drugačija od one na koju sam ja navikao, kao i da su momci s vrha sa druge planete. To je bio momenat koji mi je otvorio oči", zaključio je Rodik koji je baš te iste godine na Otvorenom prvenstvu Amerike završio karijeru.