Ostali sportovi

NOVAC MENJA SVE, ALI NOVAKA ĐOKOVIĆA NE! Tipsarević progovorio o skromnosti srpskog asa - NIKO kao on

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Pre deset godina zajedno su podigli trofej Dejvis kupa, a do danas su ostali dobri prijatelji.

JANKO TIPSAREVIC, NOVAK DJOKOVIC, teniseri Srbije, na treningu u TK Novak. Beograd, 01.10.2018. foto: MN press / vm Tenis, Srbija
Izvor: VLADIMIR MARKOVIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Bivši srpski teniser Janko Tipsarević vrlo dobro poznaje najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, pa je zato iskoristio još jednu priliku da u medijima pohvali svog prijatelja.

Kritike na račun organizacije prvog reketa sveta "PTPA" u poslednje vreme konačno su stale, teniseri su krenuli da prepoznaju da se Novak zalaže za njih, ali i dalje ima onih koji poput Kazahstanca Aleksander Bublika u organizaciji vide samo materijalnu korist. 

Đokovićev prijatelj i saigrač sa kojim je osvojio "salataru" pre nešto više od deset godina Janko Tipsarević bio je gost u podkastu "Dabl-Bejgl" u kome je izneo svoj stav o tome da je prvi reket sveta materijalista i demantovao igrače koji poput Bublika imaju pogrešan stav o Novaku.

"Nole je neverovatno skroman van terena. Nikada nisam sreo nekoga ko toliko malo pažnje obraća na materijalne stvari. Kada stvarate veliko bogatstvo, do kog je Novak došao, ljudi se obično menjaju, ali Novak nije takav.", objasnio je Tipsarević i dodao da je srpski as čovek koji svima želi da pomogne.

"Đoković je momak velikog srca koji pokušava da pomogne svima, a pogotovo Srbiji i njegovim saigračima" zaključio je nekada osmi reket sveta.

Jankove tvrdnje da Novak ima volju i želju da pomogne zaista potvrđuje "PTPA" organizacija jer je glavni cilj iste upravo bolji tretman slabije rangiranih igrača koji često nemaju pravo glasa u ATP-u.