Ostali sportovi

NOVAK JE NJEGA PROGLASIO ZA SVOG NASLEDNIKA: Italijan je sada uradio ono što niko još od Đokovića nije uspeo!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Sjajan uspeh za mladog tenisera.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO /VINCE CALIGIURI / TENNIS AUSTRALIA

Praktično već 10 godina se u svetu tenisa priča o tome hoće li naredna generacija tenisera uspeti da svrgne Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera sa vrha ATP liste.

Švajcarac je već u 40. godini, Nadal je skliznuo na treće mesto iza Danila Medvedeva, ali Nole je i dalje suvereno prvi i namerava da tamo ostane još dugo.

Ali ko zna, možda ga na toj poziciji jednog dana nasledi upravo momak za kojeg je rekao da u njemu vidi potencijal da bude najbolji teniser sveta.

Janik Siner je Italijan koji ima 19 godina i koji se u subotu uveče plasirao u prvo ATP masters finale u karijeri, pošto je preokretom savladao Roberta Bautistu Aguta (2:1).

Time je Siner uradio nešto što niko nije punih 14 godina, još od Novaka Đokovića! Postao je prvi tinejdžer koji je stigao do finala Majamija serije još od Srbinovog učešća u finalu ovog mastersa davne 2007. godine!

Tada je Đoković najavio da će postati igrač sa najviše osvojenih masters turnira (36) i dvostrukim "zlatnim mastersom", a Siner sada najavljuje da će i on praviti velike stvari u karijeri.

On je tako postao tek 11. teniser koji je sa manje od 20 godina stigao do finala Mastersa od osnivanja te kategorije 1990. godine.

"Definitivno vidim mnogo kvaliteta u mladim igračima. Janik Siner definitivno poseduje igru koja je snažna i vrlo kvalitetna. Može se reći da on ima potencijal da postane najbolji igrač na svetu", rekao je Đoković o mladom Italijanu prošlog oktobra...