Emotivno

ĐOKOVIĆ BIO NA IVICI SMRTI, NOVAK HTIO DA ODUSTANE! Velika porodična drama najboljeg tenisera svijeta

Autor Gordana Bojanić Izvor b92

Poznato je da mu je porodica najvažnija

Izvor: MN Press

Srđan Đoković bio je gost u emisiji "Dnevni red" na televiziji B92.

Otac prvog reketa svijeta govorio je o uspjesima svog najstarijeg sina, ali i mnogim pritiscima koji su pratili cijelu porodicu tokom Novakove karijere.

Đoković je ispričao i malo poznatu priču o životnoj drami kroz koju je prošao i otkrio da je srpski as u tim trenucima želio da odustane od turnira u Londonu.

"Bilo je teško imao sam sepsu i jedno tri nedjelje mi je život viso o koncu. Prebacili su me za Minhen jer nisam imao uslova za izliječenje. Nole je igrao završni turnir u Londonu i tu pobjedu je meni posvetio .I to mi je značilo kad sam vidio i čuo. On je htio da bude sa mnom i da ne ide na turnir. Ja sam mu rekao ne. Ti tati daješ snagu kad igraš i pobjeđuje", emotivno je prepričao Srđan Đoković.

Između ostalih zanimljivih tema o kojima je govorio i ranije, Novakov otac dotakao se rivalstva prvog tenisera planete, španskog teniskog kralja Rafaela Nadala i legendarnog Švajcarca Rodžera Federera.

"Njih trojica su najbolji igrači u istoriji ovog sporta, jedni druge su vukli. Samo tako ih treba posmatrati. Vrlo je teško biti prijatelj sa nekim sa koji se boriš za broj 1, za titule, za novac. Ali su u korektnim odnosima", rekao je Noletov otac.

Federeru je poželio još pet godina tenisa, kako bi Novak uspio da ima još bolji procenat pobjeda protiv Švajcarca.

"Ja bih volio da igra još pet do šest godina da razlika u međusobnom skoru bude još veća", istakao je Đoković, koji je na kraju emisije poručio jasnu poruku.

"Ugledajte se na Novaka i vjerujte da ništa nije nemoguće", zaključio je Srđan Đoković.