Ostali sportovi

BOJAN STRUGAR OSVOJIO KUP ŠVAJCARSKE I IZABRAN ZA NAJBOLJEG IGRAČA LIGE

Autor Kristina Stevović Izvor Standard

Sezona za pamćenje za crnogorskog odbojkaša Bojana Strugara završena je na najljepši mogući način – naš korektor osvojio je Kup Švajcarske sa svojom Jonom, a na finalnoj ceremoniji proglašen je za najboljeg igrača (MVP) lige čiji je ujedno najbolji poenter(233 poena).

Izvor: Youtube/PrintScreen

“Jedan od najljepših dana u mom životu. Prvi internacionalni trofej u karijeri, zlatna medalja i MVP lige, definitivno da se pamti”, presrećan je bio Strugar nakon finala Kupa.

TSV Jona Volleyball je u finalu Kupa gubila sa 2:0 u setovima od Šeneverda, a onda napravila fenomenalni preokret i slavila sa 3:2 (12:25, 22:25, 26:24, 25:23, 15:12). Pobjedonosni poen za prvi trofej Kupa u istoriji kluba osvojio je upravo Bojan!

Na taj način Jona se revanširala za eliminaciju u četvrtfinalu plej-ofa, kada je bilo 3:1 u pobjedama za Šeneverd. Jona je ligaški dio završila na 6. mjestu, dok je u polufinalu Kupa bila bolja od Ženeve.

Naš dvadesetpetogodišnji ljevoruki korektor odigrao je prvu sezonu u švajcarskom klubu. Prije Švajcarske, Strugar je bio prvi poenter i u Finskoj, a u inostranstvu je još igrao u Rumuniji, Italiji i Grčkoj. Ponikao je u OK Budućnost iz Podgorice, gdje je prošao sve selekcije, a u našoj zemlji kratku epizodu imao je i u Jedinstvu iz Bijelog Polja.

“Jednostavno sam gladan uspjeha i to je nešto što me svakodnevno gura naprijed da dajem 1000 odsto sebe na svakom treningu, utakmici pa i u životu. Kao produkt svega toga dođe i krajnji rezultat”, nedavno je za sajt OSCG izjavio Strugar.