OPET SE JAVIO!

OPET JE UDARIO NA FEDERERA I ATP, NEĆE DA ĆUTI: U ponedeljak će prestići legendu, ali nepravda ga i dalje BOLI!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nemac ponovo "pecnuo" ATP i sve one koji donose odluke...

Izvor: Profimeda/MN Press

Nastavlja se polemika koju je započeo Aleksander Zverev!

Nemac je pre desetak dana udario na aktuelni ATP sistem bodovanja i činjenicu da je neverovatno da je Rodžer Federer bolje rangiran od njega, a sada je sve dobilo novu epizodu.

Zverev je nedavno podigao mnogo prašine izjavom da nije u redu da on i dalje bude rangiran iza Federera, igrača koji 13 meseci nije odigrao nijedan teniski meč, uprkos činjenici da je Nemac osvajao titule i čak stigao do finala grend slema na US openu.

Sada je nemački teniser osvojio i ATP turnir u Akapulku, ali je zbog novog načina računanja ATP liste u vreme pandemije korona virusa i dalje iza Švajcarca.

"Znam šta bih menjao, ali izgleda da uopšte nije važno jer nisam ja taj koji odlučuje. ATP ili ko god je nadležan za to uopšte ne zanima šta ja mislim o svemu, da budem iskren. Bez da se iko uvredi, ali mislim da ima igrača koje tamo slušaju više, možda zato što su veći šampioni i zaslužuju da se njihov glas čuje više", rekao je Zverev.

Nemački teniser je imao podršku Andreja Rubljova, igrača koji je jedini sa Novakom Đokovićem u prošloj sezoni imao 41 pobedu.

"Mogu i ja vas novinare da pitam, da li mislite da bi trebalo da budem sedmi s obzirom na to kako sam nedavno igrao? Zar ne mislite da bi trebalo da se pomerim makar mesto unapred? Jedno, dva, tri? Valjda bi trebalo da ima nekog pomeranja inače kakva korist od svega. Teško je bilo koga sada preći na listi", poručio je Zverev.

ATP je skoro pa zamrznuo rangiranja igrača, pa tako Federer uprkos samo dva odigrana meča od kraja januara 2020. godine i dalje uspeva da bude visoko rangiran, na šestoj poziciji.

Zverev je trenutno 7. teniser sveta, ali je zanimljivo da će od narednog ponedeljka prestići Federera, kojem će biti obrisano 500 poena sa turnira u Majamiju na kojem neće učestvovati ove godine.