To nije njegov sport?!

SLUČAJNO DEBITOVAO U MMA! Ušao u oktagon kad NIKO NIJE SMEO - bodrila ga bivša NBA zvezda! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ostavio je dobar utisak, a bio je i blizu velikog iznenađenja.

Izvor: Youtube/myMMApl/printscreen

Rođen u mešovitom braku Srbina i Poljakinje, Nikola Milanović imao je sve predispozicije da postane ''tvrd'' momak. Džudom je počeo da se bavi još kao dečak u Srbiji, nastavio kada se preselio u Poljsku i tamo napravio zavidnu karijeru u sportu.

Da će u 42. godini promeniti sport, verovatno nije očekivao. Sinoć je debitovao u MMA i upisao poraz nakon što je njegov rival grubo prekršio pravila! Kada je Milanović počeo da obara Pudzianovskog, Poljak se rukom uhvatio za žicu i zadržao na nogama!

A moglo je to da bude neverovatno iznenađenje i jedna od najluđih priča borilačkih sportova ove godine!

Nikola je samo nekoliko sati pre borbe saznao da će debitovati, jer je organizaciji KSW izašao u susret. Umesto da u oktagonu protiv Mariuša Pudzianovskog bude ''Bombarder'', tamo se našao ''naš čovek''.

''Došao sam da budem podrška Savu Laziću, da budem deo njegovog ugla. Na samom događaju suvlasnik KSW Martin Levandovski pitao me je da li bih hteo da se borim. Mislio sam da se šali, ali kada sam pogledao bolje u njegovo lice, bio je ozbiljan'', rekao je Nikola Milanović pre meča.

Čovek koji je debitovao u MMA nije hteo pre susreta da predviđa rezultat, ali je otkrio šta može da pruži publici.

''Šta donosim u ring? Imam 142 kilograma, videćemo da li imam i dovoljno kiseonika. Mislim da mogu da izdržim tri runde'', rekao je džudo majstor koji se bavi i ruskom disciplinom sambom.

Nikola Milanović (41) važi za dobro poznato ime u borilačkom svetu. Tri puta je bio šampion Poljske u džudou, jednom u sambu, a ovo mu je bio prvi ulazak u MMA ring. I tek je tada zainteresovao širu javnost...

U njegovom uglu, kao najveća podrška, našao se legendarni poljski košarkaš Marćin Gortat, nekadašnja NBA zvezda!

''On je moj najbolji telohranitelj. Provodimo mnogo vremena zajedno, treniramo, smejemo se, planiramo zajednička putovanja...Pravi je prijatelj, nikada te neće napustiti i snažno ga podržavam. Dugo poznajem Mariuša, ali večeras sam u drugom kraju oktagona'', rekao je Gortat.

Jedan od najboljih poljskih košarkaša svih vremena otkrio je i kako se našao tako blizu ringa.

''Trebalo je da budem ovde kao gost, samo da gledam borbe. Ali, jedan od mojih najboljih prijatelja se bori. Ne bi mi nikad oprostio da mu nisam pružio podršku. Zato sam bio u njegovom uglu'', dodao je nekadašnji centar.

Nikola Milanović neočekivano se borio u MMA, a mnogi smatraju da mu je ovo ujedno bio i kraj karijere u tom sportu. On ranije nije pokazivao ambicije da ulazi u oktagon, pa će biti zanimljivo videti da li će ga ovo neobično iskustvo motivisati na još jedan pokušaj.

Tagovi