Utakmica odluke!

DA SAN POSTANE JAVA: I PORAZ VODI NA OI, ALI KALKULACIJE SU ZABRANJENA RIJEČ

Autor Jovana Raičević

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igra danas (16.00) protiv Rumunije u dvorani “Verde“ za plasman na treće Olimpijske igre

Izvor: Ema Ramusovic/Instagram

Utakmica odluke!

Posljednjeg dana kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju, ženska rukometna reprezentacija Crne Gore će igrati protiv Rumunije u dvorani Verde (16.00).

Zahvaljujući velikog pobjedi protiv Norveške (28:23), izabranice selektora Kima Rasmusena su na pragu plasmana u Tokio - izboriće treće učešće na olimpijskim igrama i u slučaju poraza sa četiri gola razlike od Rumunije, koja je sinoć poražena od Norveške (29:24).

 ”Ne razmišljam o porazu. Prije početka turnira i sve ove euforije, naš glavni cilj je bio da se pobijedi Rumunija. Znali smo i u petak da je svaki bod, svaki gol jako bitan, što vidimo i sad. Ali, ne razmišljamo o kalkulacijama i matematici”, poručila je Majda Mehmedović, koja je dodala.

“Izaći ćemo na teren da se borimo, da damo sve od sebe i pokušaćemo da pobijedimo Rumuniju. S obzirom na to i da igramo kući, nema mjesta da se razmišlja o bilo čemu drugom”, jasna je Majda.

Posljednji međusobni duel sa Kristinom Neagu i saigračicama, naše djevojke odigrale su na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2019. godine i slavile minimalnu pobjedu (27:26).