Ostali sportovi

Za treće Olimpijske igre zaredom! Za Crnu Goru! Za Gojka Vučinića!

Autor Draga Ivanović

Rukometašice Crne Gore danas u Podgorici sa Norveškom otvaraju turnir za plasman u Tokio (19.30), sjutra su slobodne, a u nedjelju igraju sa Rumunijom – dvije od tri selekcije će se plasirati na OI

Izvor: MONDO/Anto Baković

Kucnuo je čas - toliko čekan, toliko važan... Iako su Olimpisjke igre u Tokiju odavno trebalo da budu dio istorije, tek u naredna tri dana biće poznato da li će rukometašice Crne Gore i treći put zaredom biti dio ove magije.
Danas u Podgorici počinje kvalifikacioni turnir za plasman na Igre, a već prvi dan donosi superklasik, okršaj selekcija koje su simboli Olimpijskih igara - u reprizi nezaboravnog finala iz Londona 2012.
Crna Gora će dočekati Norvešku. Meč u dvorani “Verde” počinje u 19.30h, a osim ove dvije selekcije za dvije olimpijske karte boriće se još Rumunija.

“Očekuju nas dvije teške utakmice, ali sve je moguće. Vjerujem da će moj tim dati maksimum, da ćemo se boriti i igrati dobar rukomet. Djevojke izgledaju dobro, u boljem smo ritmu nego u decembru. Mogu reći da sve djeluje pozitivno”, poručio je selektor Crne Gore Kim Rasmusen.
Veoma emotivna i motivisana pred ovaj turnir je kapitenka Jovanka Radičević, naročito nakon što su navijači sinoć napravili bakljadu “lavicama”.

Možda ce vas zanimati

“Mislim da se Crna Gora nalazi pred najvećim izazovom - ovo je važan događaj za sve nas. Nalazimo se u teškoj grupi, oslabljene smo, ali znam šta nam znači sve ovo. Vjerujem da ćemo imati snage da damo sve od sebe da se Crna Gora nađe na Olimpijskim igrama”, poručila je Jovanka.
A glavni adut “lavica” kao i uvijek biće čvrsta odbrana.

“Uvijek pričamo da je ona naš glavni adut i sigurna sam da ćemo dati sve od sebe da odbrana bude na maksimalnom nivou”, istakla je Ema Ramusović.
O Norveškoj ne treba mnogo trošiti riječi - selekcija koja 2008. i 2012. bila olimpijski šampion, a 2016. osvojila bronzanu medalju, uradiće sve da i u Tokiju juri najviši plasman.
“Norveška ne može da nas iznenadi. Moramo da zaustavimo brzu igru ove selekcije, kontru. Igra Norveške zavisi od Nore Merk i od toga da li će ona nastupiti ili ne (nedovoljno oporavljena) - ukoliko ona ne bude u timu, Norveška će igrati sporije”, jasan je Rasmusen.

Prije početka turnira rukometašice Crne Gore poslale su poruku podrške treneru golmana Gojku Vučiniću, koji vodi najvažniju životnu bitku nakon operacije u Španiji. Poruka “lavica” bila je da i ovog puta izađe kao pobjednik, kao što je to mnogo puta ranije uradio.