Digla se buna

ATP ŠTITI FEDERERA - POBUNIO SE I "NOVI ĐOKOVIĆ": Igrači više neće da ćute na nepravde, dosta je bilo!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Pljušte prozivke na račun sistema, teniseri su besni!

Izvor: Tanjug/AP/Peter Dejong

Mnoge je razljutio postupak ATP-a koji novim sistemom bodovanja štiti najviše legendarnog Rodžera Federera, a stavlja u tešku poziciju druge tenisere koji pokušavaju da se probiju na vrh.

Zbog pandemije korona virusa odlučeno je da teniserima ostane upisan ili rezultat koji ostvare na ovogodišnjem turniru, ili onaj iz 2019. godine, umanjen za 50 odsto.

 Najpre je to naljutilo nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva koji je besno istakao da ne razume kako je on iza Federera koji nije igrao više od godinu dana.

Zatim je prepirka dobila na značaju kada se javio Grk Stefanos Cicipas da poruči da mu ne smeta novi sistem, ali Zverev je ipak na svojoj strani sada ima još jednog kolegu.

Mladi Rus Andrej Rubljov koji je nedavno osvojio titulu na turniru u Roterdamu sa razlogom je ljut, jer u odnosu na to kako igra trebalo bi da bude na mnogo boljoj poziciji.

Kada bismo imali normalan sistem, ja bih po njemu bio na četvrtom mestu, tako sam izračunao. Šta onda mislite da je bolje za mene, da budem broj osam ili broj četiri? Po sistemu koji sada važi meni je teže da budem četvrti nego osmi”, rekao je Rus i stao na stranu kolege iz Nemačke.

Zaista loša situacija po mlađe tenisere koji igraju sjajno, a ATP ih uporno koči u tome da naprave još veći podvig.

I dok Federer gubi i stoji u prvih deset, neka nova imena pobeđuju, ali se teško probijaju. Možda bi ipak ATP trebalo da razmisli o boljem sistemu.

Tagovi