Ostali sportovi

Lavice kreću u pohod na Tokio, ali bez Jelene Despotović

Autor Kristina Stevović

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore će se danas okupiti u Podgorici i odraditi prvi trening u okviru priprema za kvalifikacije za OI.

Izvor: Ema Ramusovic/Instagram

“Operacija Tokio” kreće danas popodne - rukometašice Crne Gore okupiće se u Podgorici i odraditi prvi trening u okviru priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Međutim, selektor Kim Rasmusen se našao u problemu jer neće moći da računa na Jelenu Despotović iz Debrecina koja će na ljeto da pojača Đer. Razlog je korona virus.

Kao što je poznato od ranije “lavice” će se za jedno od dva mjesta boriti protiv Norveške i Rumunije (azijske selekcije odustale) u dvorani “Verde”. Prvi meč na turniru izabranice Kima Rasmusena će odigrati u petak protiv Norveške (19.30h), subota je slobodan dan, a u nedjelju će rival biti Rumunija (16h).

Danski stručnjak karte je otkrio još ranije, a na spisku igračica koje će sigurno igrati na turniru su: golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost) i Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), krila Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), te pivoti Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija).

Za preostala tri mjesta sada kada je Despotović otpala konkurišu: golmanka Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), bekovi Katarina Džaferović, Andrijana Popović (Budućnost) i Đurđina Malović (MKS Lublin, Poljska), te krila Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).