POGLEDAJTE!

BOSANAC PRIJETIO SUDIJI - NEVIĐENI SKANDAL! Džumhur POLUDIO - bacao reket i psovao, pa predao meč!? (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Teniski svijet bruji o dešavanjima iz Meksika!

Izvor: Streamable.com/Printscreen

Neviđeni skandal dogodio se u Meksiku, a u centru pažnje - teniser iz Sarajeva!

Damir Džumhur je diskvalifikovan sa kvalifikacija u Akapulku, a sve zbog velikog sukoba koji je imao sa glavnim sudijom meča, a pojedini mediji i ljubitelji tenisa navode i da mu je čak - prijetio ubistvom?!

Ipak, počnimo prvo od onoga što sigurno znamo.

Naime, Džumhur je učestvovao u drugom kolu kvalifikacija za turnir iz serije ATP 500 protiv Van de Zandšulpa, a sve se odigralo u finišu prvog seta.

Pri rezultatu 5:5 i 40:40, Džumhur je pustio jednu lopticu misleći da je otišla u aut, ali je glavni sudija dosudio poen za protivnika. I tada je teniser iz Bosne i Hercegovine "poludio".

On je samo spustio reket i otišao do sudije, ali se na video snimku ne može čuti šta mu je tačno govorio tom prilikom. Jasno je bilo da se oštro bunio i da je nekoliko puta dobijao opomene. Zbog njih je na kraju Džumhur i izgubio taj gem na svoj servis.

Na kratko je nastavljen meč, Van de Zandšulp je na 6:5 servirao za set, a Džumhur je osvojio jedan poen. Ipak, nije mogao da prestane da se raspravlja sa sudijom zbog čega je treća opomena značila i izgubljen poen.

Na video snimku koji se pojavio na internetu, vidi se kako i Džumhur u tim trenucima baca reket ka svojoj klupi, viče i psuje u pravcu sudije.

U tim trenucima se dešava ono što je predmet sporenja - Džumhur prilazi sudijskoj stolici, upire prstom ka njemu i nešto se glasno dere. Na društvenim mrežama su mnogi istakli da je teniser sudiji u tom trenutku prijetio da će ga ubiti (oko 2:20 na video snimku na kraju vijesti), ali se zbog udaljenosti kamere i nepostojanja mikrofona u blizini - ne može najbolje razaznati šta je zapravo rekao.

Nakon što je Džumhur prijevremeno završio meč i nakon što je supervizor već stigao na teren, on je u jednom trenutku počeo da se unosi u lice glavnom sudiji, koji je bio sišao sa svoje stolice, a sudija se kretao unazad izbjegavajući da ulazi u konflikt.

Još jedna stvar je ostala nejasna - da li je Džumhur diskvalifikovan ili je ovim potezom samo predao meč. Ipak, posle ovako ružnih scena, to je sigurno najmanje važna stvar u ovom trenutku.

Ovako je izgledao cio incident:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi