Ostali sportovi

DOK DRUGI PLJUJU NOVAKA, FEDERER GA HVALI! Deca su ga pitala šta misli o Đokoviću, niko nije očekivao da otvori dušu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Dugo nismo čuli ovako lepe reči Švajcarca o Novaku.

Izvor: Profimedia

Rodžer Federer je objavio raspored, vraća se tenisu posle duže od godinu dana, a posle devet godina nastupiće u Dohi.

Novinari još nisu dobili priliku da razgovaraju sa njim, ali su organizatori turnira u Kataru organizovali Rodžerov razgovor sa lokalnom decom, koja, za razliku od medija, nemaju nikakvu agendu kad je Đoković u pitanju, već samo vole sport, pa ga je tako jedna devojčica upitala: "Kakva ti je strategija kad igraš protiv Novaka?"

"Da ne izgubim", odgovorio je Rodžer uz osmeh, a onda je spontano nastavio da hvali Novaka.

"Zaista uživam da igram protiv njega. Stvarno osećam da uvek izvlačimo najbolje jedan iz drugog. Imamo različite stilove, pa pobednik uglavnom zavisi od toga kako je ko raspoložen tog dana, na kojoj podlozi igramo, kakvi su nam bili mečevi pre toga, kakav je bio poslednji meč protiv njega… Protiv najboljih morate da igrate najbolje što možete, u protivnom vam prosto neće biti dovoljno. Pogotovo protiv Novaka, koji može da dovede sebe u takvo stanje da ne promašuje, da se dobro brani, da igra jako agresivno, a ima i dobru ravnotežu i zato je jedan od najboljih tenisera svih vremena", rekao je Federer.

Švajcarac je potom dodao:

"Uvek mi je zadovoljstvo da igram protiv njega, on je jedan od igrača koji su me učinili boljim teniser. Velika je stvar što imamo Đokovića u našem sportu", rekao je Rodžer Federer.

Kakvo osveženje.

Federer nije igrao od prošlogodišnjeg Australijan opena. U Dohi je slobodan u prvom kolu.