Ovo nismo znali

JECAO SAM I HTEO DA PREDAHNEM OD TENISA: Đoković otkrio nepoznate detalje, osećao da mu se svet raspada

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Jedan poraz mu je posebno teško pao

Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Dok nije došao do prvog mesta na ATP listi prvi reket sveta prolazio je kroz težak period.

Najbolji teniser planete Novak Đoković bio je gost u podkastu Červina Džafaraje gde je otvoreno govorio o malo poznatim detaljima iz dosadašnje karijere, ali i želji da bude najbolji u istoriji belog sporta.

 Nole je prepričao scenu iz 2010. godine koja se dogodila nakon poraza od Jirgena Melcera u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Srpski as otkrio je da je nakon tog meča jecao i da je to bio prvi put kada je osetio snažnu emociju da predahne od tenisa.

"Osećao sam se kao da se moj svet i moji snovi raspadaju i da nisam dovoljno dobar da postignem stvari koje sam planirao.Udario sam u zid, bio sam na lošem mestu", otkrio je Đoković koji je i danas zahvalan treneru Vajdi koji je tada bio uz njega.

"Vajda i Miljan Avramović su me pustili da plačem i veoma sam im zahvalan na tome.To je ključni momenat. Za mene su najbolji treneri oni koji su za tebe tu kao prijatelji, kao ljudska bića, treneri koji su rame za plakanje", pojasnio je naš teniser.

U razgovoru je pomenuo i ciljeve koje želi da ostvari. Jedan od njih je već uspeo, a to je rekord po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste.

Zvanično će prestići Federera u ponedeljak kada će da zakorači u 311. nedeljukao svetski broj jedan. Drugi cilj je najviše slemova u istoriji belog sporta, od čega takođe nije daleko.

"Veoma sam blizu ostvarenja i tog drugog cilja. Federer i Nadal i dalje igraju, i dalje osvajaju slemove. Oni su neverovatni, ali ja nastavljam da se borim i to je u redu. Čak i da to ne ostvarim, biće u redu, ali moram da imam to nešto što će da me pokreće", rekao je Đoković.

Svetski broj jedan sada ima 18 grend slem titula, dok španski kralj tenisa i švajcarska legenda imaju po 20, što znači da Nole zaista nije daleko.