GDE SI BIO DOSAD?

SJETIO SE DA BRANI ĐOKOVIĆA POSLIJE MJESEC DANA: Čitav svijet osudio Novaka da je kriv, on tek sad SVE OBJASNIO!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Direktor Australijan opena je čekao da sve prođe pa da tek onda objasni kako su se stvari odigrale.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je po deveti put u karijeri osvojio Australijan open, stigavši tako do 18. grend slem titule.

I dok u svjetskom tenisu pokušavaju da omalovaže Srbina, izbegavajući da pričaju o nevjerovatnoj dominaciji, sada je na stranu najboljeg igrača sveta svijeta i direktor Australijan opena, doduše tek mjesec dana nakon svega što se desilo!

Đoković je uspio da osvoji Australijan open uprkos puknutom mišiću, kao i napadima od strane svjetskih medija i drugih tenisera, a bilo je dosta onih koji su to činili i prije turnira.

Novak je u karantinu u Australiji želio da pomogne onim teniserima i teniserkama koji su bili smješteni u najtežim uslovima, komunicirajući sa direktorom turnira kako bi se to promijenilo.

Ipak, svjetski mediji su te poruke iskoristili da Đokovića predstave kao nekoga ko postavlja zahteve u vreme svjetske pandemije, napravivši od njega ponovo negativca!

Sada kada je sve prošlo, Krejg Tili se sejtio da izađe u javnost i stane u odbranu Novaka, praktično mjesec dana nakon svih napada na njega koji su u svjetskim medijima već davna prošlost...

“Novak nekada kaže neke stvari kojima okrene ljude protiv sebe, ali ono što se zaista dogodilo je da mi je putem Whatsapp-a poslao poruku dok je bio u karantinu u Adelajdu sa gomilom sugestija kako da pomogne i učini boravak lakšim za 72 tenisera i teniserke koji su bili u Melburnu u izolaciji. Pola od toga nije bilo izvodljivo, ali druga polovina jeste. Onda se desilo da je neko ili iz njegovog tima ili iz ATP-a objavio to što je izgledalo kao lista zahteva i pokrenulo potpuno nefer kritiku Novaka, dok smo mi sve vreme imali otvoren dijalog”, pričao je Tili.

Direktor Australijan opena je takođe iznenađen kako je Đoković uspeo da sve te kritike stoički podnese i osvoji novi trofej u Melburnu.

“Iza scene, moj i Novakov odnos je uvek bio jako dobar. Čak moram da kažem da je ove godine bio bolji nego ikad, iako je Đoković prošao kroz jako stresan period i trpio udarce sa raznih strana. On je, na kraju, želeo samo da pomogne drugima, samo što to nekad ne pogodi pravi momenat. Ali, na kraju, on je nevjerovatan sportista”, podvukao je Krejg Tili, a prenio australijski "Foks Sports".