Ostali sportovi

PRIJE DVIJE GODINE NIJE BILO REALNO, SADA JESTE: Možemo sa svima! I završite te bazene

Autor Adela Mulić

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković prokomentarisao žrijeb za Olimpijske igre

Izvor: MONDO

Tri superjake - možda trenutno i najjače - evropske selekcije Srbija, Španija i Hrvatska, najjača vanevropska reprezentacija Australija i Kazahstan - to će biti protivnici Crne Gore u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković je prokomentarisao žrijeb za OI, koji se održao nakon što su "ajkule" osvojile kvalifikacioni turnir u Roterdamu.


"Veoma je teška grupa. Znalo se da će jedna grupa biti veoma teška. Olimpijske igre su izuzetne, a postojala je mogućnost i da četvrta ekipa iz kvalifikacija ode u Tokio umjesto Južne Afrike. Ako bi se to dogodilo, pa da Rusija ode na OI - mislim da bi ovo bio najjači olimpijskir turnir, kada bi se gledao ukupan broj jakih reprezentacija. Biće izjednačeno, a meni je posebno drago da smo na nivou gdje možemo da igramo sa svima. To nije bilo realno prije dvije godine. Vjerujem da imamo čemu da se nadamo, ali treba ostati na zemlji i napraviti dobar plan priprema. Samo da svi budu zdravi", poručio je Gojković.

Selektor sa svojim momcima ima kontinuitet dobrih rezultata, ali crnogorski vaterpolo je odavno u problemima.


"Nemamo vrhunske uslove, prije svega u infrastrukturi. Znamo probleme koje imaju igrači Primorca, kojih bi možda sada bilo i više u reprezentaciji da nisu morali tri godine da treniraju u Budvi. Taj bazen jednostavno mora da se završi i može za mjesec ako ima volje. Čeka se i zatvoreni bazen u Herceg Novom, veliki bazen u Podgorici bi brzo trebalo da se pokrije... Na krilima ovih rezultata treba da nastavimo da radimo. Mora da se planira za narednih desetak godina, ima osnova za to. Ne bih volio da ovo prođe kao priča poslije uspjeha, niti bih volio da ispadne da se žalimo, jer smo mi i ovako uradili sve planirano, dali sve... Ali, mislim da je dobar momenat da se stanje u kompletnom sportu podigne na neki veći nivo", zaključio je Gojković.

Možda ce vas zanimati