Ostali sportovi

ZA ROĐENE POBJEDNIKE NE POSTOJI NEBITAN MEČ: Ajkule nakon OI, osvojile turnir u Roterdamu!

Autor Adela Mulić

Sedam utakmica - sedam pobjeda: vaterpolo reprezentacija u finalu kvalifikacionog turnira savladala Grčku (10:9), crveni odigrali sjajan turnir i najavili da će se boriti za medalju u Tokiju.

Izvor: MN Press

“Ajkule“ su savladale Grčku kada je bilo najpotrebnije (za prvo mjesto u grupi na kvalifiacionom turniru za Olimpijske igre), a u finalu takmičenja u Roterdamu naši umorni momci su još jednom pokazali da posjeduju pobjednički i ratnički karater.


Pobjednički, jer za njih ne postoji nebitna utakmica. Ratnički, jer su cijelo vrijeme jurili protivnika, prvi put poveli na 4.09 do kraja utakmice i na kraju slavili.


Nakon obezbijeđene vize za OI što se ravna sa čudom, vaterpolo reprezentacija Crne Gore je savladala Grčku u finalu kvalifikacionog turnira u Holandiji - 10:9!


“Heleni“ su praktično cijelo vrijeme vodili zato što “ajkule“ nisu bile koncetrisane u odbrani kao u prethodnim važnijim utakmicama, ali i u napadu čemu svjedoči igrač više, kontrolisali su igru, a na 2.23 do kraja treće četvrtine su poveli 8:6.


Mislilo se da sve imaju u svojim rukama, posebno jer je naš naredni napad protraćen sa igračem više - četvrti zaredom.


Međutim, “ajkule“ ne bi bile takvi pobjednici kakvi jesu da nije viđen karakter - na 4.50 do kraja utakmice rezultat je poravnan, pa se krenulo od početka (8:8). I kao da je tek tada počela utakmica za izabranike Vladimira Gojkovića.


A samo 40 sekundi kasnije prvu put smo poveli 9:8, da bi na 1.27 Dušan Matković praktično stavio “tačku na i“ svojim petim golom - 10:8. Na kraju 10:9.


Tako su “crveni“ na sedam utakmica u Roterdamu upisali sedam pobjeda. I nagovijestili su da bi u Tokiju mogli da osvoje premijernu medalju za vaterpolo Crnu Goru na Olimpijskim igrama...