Ostali sportovi

ZA OLIMPIJSKE IGRE!

Autor Jovana Raičević

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u superklasiku svjetskog vaterpola napada Hrvatsku (18.00) u Roterdamu, pobjednik tog duela ide u finale kvalifikacionog turnira i obezbjeđuje vizu za Tokio

Jedina utakmica u Roterdamu koju vaterpolisti Crne Gore nisu smjeli da izgube odrađena je bez greške - domaća Holandija je otpisana (13:7), a “ajkule” konačno mogu da osjete magičan zov Tokija koji tako dugo sanjaju.

Još samo pobjeda i naši momci čekiraće kartu za Olimpijske igre, a prvu šansu imaće danas (18.00) i to u vaterpolo superklasiku protiv Hrvatske.

Ukoliko, ipak, momci Vladimira Gojkovića ne sruše velikog rivala, drugu šansu, ali u meču bez prava na grešku, imaće u utakmici za treće mjesto.

“Od prve utakmice imamo pravi pristup i atmosferu. Ulazimo u završnicu u ritmu u kojem smo željeli - sada se sve odlučuje, a nas zanima samo viza za Tokio”, jasno je poručio selektor Gojković.

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu turnira u Roterdamu bila perfektna (pet od pet, bez drame u bilo kojem meču), dok je, s druge strane, Hrvatska “šokirala” svoje navijače neplaniranim porazom od Rusije. Ipak, taj kiks ne umanjuje sve ono što naš stručni štab misli o današnjem rivalu.

“Hrvatska je izuzetna ekipa, gledajući sastav sigurno i najbolja u Roterdamu”, nema dilemu Gojković.
Ipak...

"Imala je taj kiks u grupi, sigurno da ima mane, a mi moramo da budemo na pravom nivou da bismo završili posao i ispunili cilj”, dodao je selektor Crne Gore.

Kada je u pitanju četvrtfinale protiv Holandije, već viđen scenario naše selekcije u Roterdamu odredio je tok utakmice - baš kao i u skoro svakom meču ovog turnira Draško Brguljan i drugovi furioznim startom (juče 5:0) praktično su ekspresno završili priču. I peta utakmica bez greške znak je da su “ajkule” na pravom putu ka Tokiju...

“Nije bilo baš lako, prije svega psihološki, pripremiti utakmicu sa Holandijom, ali položili smo ispit i mislim da ćemo sada biti rasterećeniji, iako tek slijede najvažniji mečevi”, ocijenio je Miloš Šćepanović, asistent u stručnom štabu Crne Gore.

“Uradićemo sve da izborimo plasman na Olimpijske igre, a mislim da su momci igrama i odnosom to zaslužili. Takvi su i komentari ovdje u Roterdamu”.

Tagovi