Ostali sportovi

AJKULE SA HOLANDIJOM ZA POLUFINALE: Moramo da dobijemo! Cilj je jasan, to je plasman u Tokio

Autor Adela Mulić

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore će sjutra u 14.00 časova igrati protiv “lala” u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, dok će protivnik u polufinala biti Hrvatska.

Izvor: MN Press

Prvi cilj je ostvaren, a najvažniji će “ajkule” - nadamo se svi - ostvariti ukoliko nastave da igraju u sličnom ritmu.


Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je savladala Gruziju 11:9, obezbijedila je prvo mjesto u grupi A, a sada je postalo jasno i sa kim će igrati u 1/4 finalu: protivnik “ajkula” će biti domaća Holandija danas u 14.00 časova.


A ukoliko naši momci na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u holandskom Roterdamu prođu Holandiju, u polufinalu će igrati protiv Hrvatske.


“Možda je protiv Gruzije bilo slabije nego što smo očekivali, ali smo svakako očekivali pobjedu. Ispunili smo cilj prvim mjestom u grupi, to znači i da ćemo imati koliko - toliko lakši put do polufinala. Nismo još ništa uradili, čekaju nas još tri utakmice, ali sam uvjeren da možemo da budemo i prvi”, rekao je Dušan Matković.


Kada je Matković rekao ‘da budemo prvi’ mislio je da osvojimo prvo mjesto u Roterdamu, dok Miroslav Perković zna da je Crna Gora tek na pola puta do Tokija.

Na Olimpijske igre će se plasirati tri prvoplasirane ekipe sa turnira u Roterdamu.
“Gruzija je respektabilna, sa dosta stranaca, igrača sa naših prostora. Prvi smo u grupi, to smo očekivali, za to smo se i pripremali, ali turnir kao da tek sada počinje. Slijedi ono najvažnije - meč četvrtfinala koji mora da se dobije, a onda i polufinle. Nadam se i finalu i plasmanu u Tokio“, istakao je Perković.