Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ JE U FINALU - RAZBIO RUSA I POSLAO PORUKU RIVALIMA: Novak je u punoj snazi, teško onom ko mu izađe na megdan!

Autor Gordana Bojanić

Novak Đoković je savladao Aslana Karaceva u polufinalu Australijan opena 6:3, 6:4, 6:2 i tako se plasirao u finale!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Novak je opet onaj pravi.

"Pregazio" je rusku senzaciju Aslana Karaceva u tri seta, pobijedio u polufinalu bez ikakvih problema i jasno je da je opet u top formi!

ĐOKOVIĆ - KARACEV 6:3. 6:4. 6:2

Nije bilo nikakvih problema ovdje, Karacev je uspio da dobro počne meč, ali vrlo brzo je stigao prvi brejk za Novaka i za razliku od meča u četvrtfinalu sa Zverevom nije bilo potrebno da prođe neko vrijeme kako bi se Novak zagrijao i počeo da igra na pravi način.

Poruka za rivala u finalu, bio to Medvedev ili Cicipas, je jasna, a to je da Novaka povreda muči mnogo manje, da je spreman i da ćemo u nedjelju ujutru vidjeti Đokovića u izdanju koje se očekuje od najboljeg na svijetu.

Odmah se vidjela sjajna taktika srpskog tenisera, pokušavao je što više da uspori udarce u nekim momentima, kako bi Karacevu "oduzeo" bar malo od brzine njegovih udaraca. Uspio je da uzme brejk sa nulom na samom kraju prvog seta i tako za samo 35 minuta došao do osvojenog prvog seta.

Drugi set je djelovao furiozno za najboljeg na svijetu, posle prvog gema koji je uzeo Rus, Novak je jednostavno "počistio" svog rivala u narednih pet gemova.

Kada je djelovalo da će ovo biti lak završetak seta za Novaka, odjednom je Karacev odigrao najbolji tenis u meču! Uzeo je brejk, vratio se, ali srpski teniser je uspio da se sabere, uzme taj jedan potrean gem i stavi tačku na dramu u drugom setu.

Treći set je bio formalnost, ruski teniser koji je prije Australijan opena bio 144. na svijetu nije imao snage, vidjelo se da gubi dah, ali je uspio da na trenutak ponovo bude u setu!

Uzeo je Novak brejk, vidjeli smo i brejk Karaceva i to je bilo to, nije više bilo snage kod protivnika i Novak je sa četiri gema zaredom završio ovaj meč.

U subotu ujutru gledamo drugo polufinale između Stefanosa Cicipasa i Danila Medvedeva, u kome mnogi vide Rusa kao favorita.