Ostali sportovi

Dominantna Crna Gora, Grčka pala nakon četiri meča: Odbrana je ključ svega, idemo dalje!

Autor Adela Mulić

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore slavila i na trećem meču kvalifikacionog olimpijskog turnira u Roterdamu, selekto Gojković zadovoljan.

Izvor: MONDO/MN PRess

Turska je preskočena bez ulaska u bazen, Kanada i Brazil su odučeni od vaterpola, a protiv Grčke za prvo mjesto u grupi A viđen je dominantan vaterpolo naše reprezentacije.


Posebno u odbrani!


Izabranici Vladimira Gojkovića su savladali Grčku 8:4, obezbijedili su prvo mjesto u grupi A, a sjajna igra sve više pojačava nadu da će "ajkule" osvojiti jedno od prva tri mjesta na turniru u Roterdamu, što je garancija odlaska na Olimpijske igre u Tokiju.


"Odlično smo počeli utakmicu. Poslije toga nismo iskoristili neke šanse, ali je i golman Grka bio na visokom nivou. Odbrana je donijela pobjedu. Možemo da budemo zadovoljni, ali smo tek na pola puta", rekao je Gojković, čija će selekcija sjutra u 13.00 sati odmjeriti snage sa Gruzijom.
Tako je danas naša selekcija prvi put savladala helene nakon četiri meča i 2014. godine.
"Imamo još četiri meča do kraja. Primiti od Grka samo četiri pogotka je odlična stvar. Prošli put smo od njih primili 12 golova. Željeli smo jedno od prva dva mjesta u grupi, da rastemo kao ekipa”, rekao je Gojković.

Kapiten Draško Brguljan je u trenutku kada su Grci smanjili na 6:4 sa dva brza pogotka otklonio dileme oko konačnog pobjednika. Nakon meča izabran je za najboljeg igrača utakmice.

“Igrali smo sjajnu odbranu i zaslužili pobjedu protiv velikog tima. Nadam se da ćemo ostati prvi u grupi, a to je sada najvažnije. Odličnu smo počeli utakmicu, sa mnogo snage, poveli 4:0. Imamo dosta mladih igrača i najbitnije je početi meč sa mnogo agresivnosti. Za mnoge moje saigrače ovo je prvo takmičenje i nije lako igrati svakog dana. Smatram da tim može da ostane na ovom nivou do kraja turnira”, poručio je Brguljan.

Možda ce vas zanimati