Nije dobro...

KATASTROFA! TENISKA ŠAMPIONKA MORALA NA OPERACIJU! Ispala sa dva turnira, pa završila u bolnici

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Košmarni dani za četvrtu teniserku sveta.

Izvor: Profimedia

Poraz na Australijan Openu je bio šokantan, jer je Sofija Kenin stigla u Melburn da brani titulu. Amerikanka ruskog porekla nije u tome uspela, a košmar za nju je počeo tek nekoliko dana kasnije.

Na jednom manjem turniru u Australiji, koji su igrali teniseri i teniserke eliminisani na prvom grend slemu sezone, Sofija je izgubila od Olivije Gadecki. Ta devojka ima tek 18 godine, ove sezone je debitovala na WTA turu i nalazi se na 988. poziciji!

Ali, sada znamo šta je razlog loših rezultata Amerikanke!

Samo nekoliko dana nakon tog šokantnog poraza, ona je završila na operacionom stolu. Zbog problema sa stomakom javila se lekaru, a nakon dodatnih pregleda je utvrđeno da je problem slepo crveno.

''Želim da podelim sa vama šta mi se dogodilo pre nekoliko dana. U ponedeljak, 15. februara, sam otišla u ordinaciju turnirskog lekara zbog bolova u stomaku. On me je uputio u bolnicu na dalje preglede. Tamo mi je dijagnostikovana upala slepog creva. Istog dana sam operisana'', napisala je Kenin na društvenim mrežama.

Sofija je na Australijan openu poražena u drugoj rundi od iskusne Kaje Kanepi. Ne znamo da li je ove sezone tražila savete od Novaka Đokovića, ali je nakon prošlogodišnje titule istakla da joj je baš razgovor sa najboljim igračem sveta pomogao da stigne do velikog trofeja.

Kenin trenutno zauzima četvrtu poziciju na WTA listi, dok joj je najbolji plasman u dublu 29. mesto na svetu.

Tagovi