Ostali sportovi

AJKULE SU U 1/4 finalu, SA GRČKOM ZA PRVO MJESTO: MOŽEMO!

Autor Jovana Raičević

Vaterpolo reprezentacija savladala Brazil u laganom ritmu, Vladimir Gojković i Aleksandar Ivović prezadovoljni, ali znaju da od sjutra počinje pravi turnir.

Gojković
Izvor: MONDO

Nakon veličanstvenog trijumfa nad Kanadom 21:7, stigao je još jedan nad Brazilom - 15:5!

“Ajkule” su obezbijedile četvrtfinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju, a sjutra će igrati protiv Grčke za 1. mjesto u grupi A.

A protiv Brazila Aleksandar Ivović i Marko Petković bili su najefikasniji sa tri gola, Uroš Čučković i Dušan Matković su dodali po dva, a po gol su postigli Draško Brguljan, Miroslav Perković, Vlado Popadić, Aleksa Ukropina i Vasilije Radović. Dejan Lazović upisao je sadam odbrana, a Slaven Kandić tri manje.

Možemo da budemo zadovoljni. Imali smo dobar početak. Potrudili smo se da odigramo na istom nivou, a sa Grčkom sjutra će biti mnogo teže. Posljednji meč sa Grčkom bio je u Debrecinu, lako su nas pobijedili, mislim da ćemo biti bolji sjutra”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Lider ekipe Aleksandar Ivović je svjestan da je trijumf najbitnii...

“Najbitnije je bilo da pobijedimo, osjetimo bazen, naviknemo se na ambijent… Probali smo neke varijacije u odbrani koje smo vježbali praktično od maja, od kada se spremamo za ovo, mada protiv ovakvih ekipa to često i nije moguće, jer one ne formiraju napad kao što rade one najjače ekipe“, kazao je Aleksandar Ivović.

Dakle, pravi turnir počinje od srijede i duela sa Grčkom (16 časova).

“U kakvoj god da su formi, protiv Grka je nezgodno igrati. Dugo su zajedno, veoma su organizovani, većina ih je godinama unazad u Olimpijakosu, pa znaju šta mogu i kad mogu. Dobro su organizovani, strpljivi i ne iskaču iz sistema. Mislim da smo u boljoj plivačkoj formi od njih, pa bi možda mogli da ih umorimo ritmom i poremetimo im odbranu, koja je veoma dobra, posebno poziciona“, rekao je Ivović.