Kakav turnir

ANONIMUS ČEKA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Najlepša bajka i dalje traje, 114. teniser sveta u polufinalu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Impresivan turnir Aslana Karaceva.

Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Najstavlja se ruska bajka na Australijan openu! Dobili smo prvog učesnika polufinala u muškom singlu na ovogodišnjem turniru, a on je ujedno i najveće izennađenje turnira.

Aslan Karacev trenutno je 114. reket sveta, najbolji plasman mu je tri mesta bolji, a boriće se za titulu na grend slemu! Prvom koji igra kao učesnik glavnog žreba.

Grigor Dimitrov - Aslan Karacev 1:3 (6:2, 4:6, 1:6, 2:6)

Veliko iznenađenje je u prethodnoj rundi napravio Grigor Dimitrov, izbacivši Dominika Tima, ali je Aslan Karacev bio spreman i na to. Čovek koji ove godine ne pravi velika već najveća izneđenja u Australiji se nije dao prevariti.

Nakon što je eliminisao Dijega Švarcmana i Feliksa Ože-Alijasima, Karacev je kući poslao i bugarskog tenisera, a on sam je ušao u polufinale grend slema!

Danas mu je za takav rezultat bio potreban preokret, pošto je ''bejbi Federer'' osvojio prvi set u meču. Ali, u nastavku je Bugarin bio potpuno nemoćan. Mučila je Dimitrova i povreda, osećao je bolove u leđima, a Karacev se nije osvrtao na to. Igrao je tenis života, a sve neiznuđene greške iz prve polovine meča su u drugom postale vineri!

Aslan Karacev je najslabije plasirani teniser koji je stigao do polufinala grend slema u poslednjih 20 godina, odnosno od Vimbldona 2001. godine, kada je Goran Ivanišević napravio senzaciju u Londonu.