Ostali sportovi

AJKULE KONAČNO KREĆU: Slobodan dan nas nije poremetio, protiv Kanade maksimalno!

Autor Jovana Raičević

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u 17.30 časova igra protiv Kanade prvu utakmicu kvalifikacija za Olimpijske igre

Pala je i prva žrtva rigoroznih pravila Fine kada je u pitanju turnir u Roterdamu. Turska, koja je juče na startu olimpijskih kvalifikacija trebalo da bude rival vaterpolistima Crne Gore, diskvalifikovana je sa turnira zbog nekoliko inficiranih novim korona virusom.

Iz Fine nisu precizirali koliko je bilo slučajeva “Kovid-19” u selekciji ove zemlje, ali je poznato da su dovoljna svega tri, pa da za tu reprezentaciju bude završeno takmičenje u Holandiji.

Zbog svega toga, “ajkule” nisu dobile priliku za dobar trening-meč pred najvažnije duele, jer realno Turska je daleko od kvaliteta naše selekcije, ali su neplanirano dobili još dan odmora.

Možda ce vas zanimati

Ukoliko korona ne bude imala drugačije planove, put ka Tokiju I Olimpijskim igrama momci Vladimira Gojkovića počeće danas od 17.30h protiv Kanade.

“Gledali smo na meč sa Turskom kao šansu za uigravanje, ali svakako je zgusnut raspored i svaki dan više odmora može da bude bitan”, ne krije Aleksa Ukropina, ljevoruki vaterpolista Crne Gore.

I protiv današnjeg rivala Crna Gora će biti favorit, iako se radi o selekciji koja je dosta napredovala. To potvrđuju i dva prethodna meča sa Kanadom - 2008. na Olimpijskim igrama “ajkule” su oduvale ovu selekciju sa 12:0, a na Svjetskom prvenstvu 2017. bilo je 8:8.

“Moramo da budemo fokusirani”, jasan je Ukropina.

“Igra Kanade zasniva se na kvalitetima jednog igrača (Nikolas Konstantin - Bikari, centar FTC-a), a ako budemo na pravom nivou, Kanađani ne bi trebalo da predstavljaju problem. Poslije slijedi Brazil, a I tu smo favoriti”.

Slično razmišlja i centar Vladan Spaić...

To što nismo juče igrali ne remeti mnogo, iako bi možda bilo bolje da nije takva situacija. Idemo dalje, spremamo se za Kanadu, onda i za Brazil, pa za Grke... Moramo da shvatimo Kanađane veoma ozbiljno i onda neće biti problema”, poručio je “sidraš” Marseja.

Desetak dana u “balonu” u Podgorici, a onda ista priča u Roterdamu... Ipak, stroga pravila oko korone ne opterećuju mnogo naše momke.

“Zatvoreni tip priprema smo imali i u Podgorici, ovdje je isto. Tako mora da bude i ne obaziremo se. Mislimo samo na turnir i to kako da dođemo do Olimpijskih igara”, bio je jasan je Vladan Spaić.

Inače, Kanada je u 1. kolu bila bolja od Brazila (11:7).