HOĆE 21. SLEM!

U NADALA NIKO NE SUMNJA - "MELJE" RIVALE I SA POVREDOM: Kao furija do četvrtfinala, leđa mu ne prave problem!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Španac sada čeka rivala u četvrtfinalu.

Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Rafael Nadal je u četvrtfinalu Australijan opena! Drugi reket sveta i osvajač 20 grend slem trofeja razbio je Fabija Fonjinija.

Uprkos povredi koju vuče, Nadal je Italijanu dozvolio samo devet gemova - 3:0.

Španac je savladao Fonjinija, čoveka koji ga je tri puta savladao na šljaci, rezulatom 6:3, 6:4, 6:2 i tako na rutinski način, posle tek nešto više od dva sata igre, upisao svoje ime među osmoricom najboljih u Melburnu.

Nadal, koji od početka turnira vuče povredu leđa, čini se da se sa njom odličnom nosi, a ni svetski mediji ne sumnjaju mnogo u to da li je ta povreda stvarna, kao što je to slučaj sa Đokovićem.

Svetski broj dva igra agresivnije i skraćuje poene, ne bi li smanjio rizik pogoršanja povrede. I čini se da mu je to osvežilo stil igre, pošto Nadal do četvrtfinala nije izgubio nijedan set.

Nadal je dominirao i prikazao naročito odličnu igru na drugi servis, pošto je od osvojio čak 26 od 29 poena kada je morao da ubacuje sporiji servis.

Sada je za Nadala na redu meč protiv boljeg iz duela Stefanos Cicipas - Mateo Beretini, a u polufinalu će jedan od te trojice igrača igrati protiv Rusa - ostaje da vidimo da li Danila Medvedeva ili Andreja Rubljova.

Tagovi