Ostali sportovi

AJKULE SJUTRA ULAZE U BORBU ZA OI: Osjeća se pozitivna energija!

Autor Jovana Raičević

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je i danas negativna na novi virus korona, a sjutra od 17.30 časova igraju protiv Turske na otvaranju grupe A

Nedjelja, 17.30h - trenutak kada će “ajkule” iz najveće evropske luke zaplivati ka svemirskom Tokiju, kada će krenuti ka ostvarenju sna i plasmanu na Olimpijske igre.

Duge i naporne pripreme, koje je pratio i strah od povreda i Kovida-19, konačno su gotove - vrijeme je za turnir godine u Roterdamu. Možda I najvažniji od Rija i Olimpijskih igara 2016.

“Atmosfera je odlična, osjeća se pozitivna energija, vjerujemo jedni u druge i vjerujemo da ćemo uspjeti da uradimo ono zbog čega smo došli u Roterdam, a to je da se plasiramo na Olimpijske igre”, poručio je sa zapada Holandije mladi Dušan Matković.
Slično razmišlja i iskusniji Stefan Vidović...

“Nakon napornog puta vrijeme je da malo odmorimo i da se posvetimo onom zbog čega smo došli - bitno je da smo svi negativni na Kovid-19 I spremni za izazove”.

Rivali Crne Gore u grupi A biće Turska, Kanada, Brazil, Grčka i Gruzija, a “ajkule” turnir otvaraju protiv skromne vaterpolo reprezentacije koja dolazi sa Bosfora.

“Mislim da je Turska idealan protivnik za početak”, ne krije Vidović.

“Da osjetimo bazen, da se pripremimo za teže utakmice koje nas očekuju”.
Ipak...

“Naravno, Turska mora da se shvati ozbiljno, jer idemo iz dana u dan, iz meča u meč i to je jedini ispravan put. Nećemo potcijeniti nijednog rivala”, dodao je vaterpolista italijanske Ortiđe.

Da nema opuštanja, potvrdio je i Matković.

“Saglasan sam da smo favoriti u određenim utakmicama, ali bez obzira što smo objektivno kvalitetniji, obaveza je da u svaki meč uđemo 100 odsto ozbiljno i koncentrisano”.

U drugoj grupi (B) društvo je nešto jače - Hrvatska, Njemačka, Holandija, Rusija, Rumunija i Francuska. Kako bi momci Vladimira Gojkovića u četvrtfinalu imali lakšeg rivala, moraće da dobijaju sve protivnike u svojoj grupi, a najteži ispit imaće protiv Grčke.

“Da, upravo su te početne utakmice idealne kako bismo se što bolje uigrali i na pravi način odigrali protiv glavnih rivala na turniru - poput Grčke ili eventualno Hrvatske kasnije”, ne krije Matković.

A koliko momci Teodorosa Vlahosa znaju da budu opasni, “ajkule” su naučile nedavno - u finalu evropskog dijela Svjetske lige u Debrecinu, kada su poražane sa ubjedljivih 12:7.

“Svakako je Grčka najozbiljniji rival u grupi i ekipa koju jako dobro poznajemo - za nju se spremamo maltene od početka priprema. Ni sa njihove, a ni sa naše strane nema mnogo tajni. Milsim da će presuditi samo određeni trenutni motiv”, zaključio je Matković, mlada nada Crne Gore i Primorca.

Na turniru u Roterdamu neće biti vremena za odmor, naša selekcija za osam dana odigraće isto toliko utakmica, a nakon grupne faze slijede četvrtfinalni dueli... Na kraju samo najbolje tri selekcije sa turnira “kupiće” kartu za Olimpijske igre.