ko da dočeka?

POTVRĐENO, ČEKA NAS BORBA GODINE! Prvi čovjek UFC-a otkrio ono čemu su se svi nadali, slijedi spektakl!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Nepobedivi Džons čeka pobjednika teškaškog okršaja za titulu!

Izvor: Profimedia/Profimedia/Ronald Martinez

Radujte se ljubitelji MMA, izgleda da imamo borbu godine u najavi! Prvi čovjek UFC-a Dejna Vajt najavio je teškaški "blokbaster" i vjerovatno okršaj godine u muškoj konkurenciji, osim ako se Habib Nurmagomedov ne vrati.

Cijenjeni i omraženi Džon Džons boriće se sa pobednikom duela Stipe Miočić - Fransis Nganu! Džons je napustio polutešku kategoriju i nije se borio od tada, rekavši da želi da zavlada i teškom divizijom.

Stipe i Fransis imaju revanš borbu u martu, na UFC-u 260, a Vajt je rekao da se nada da će organizovati duel pobjednika i Džonsa do kraja godine, a možda već i na ljeto.

Mnogi ljubitelji MMA, među kojima je i Vajt, smatraju 33-godišnjeg Džonsa najboljim borcem u istoriji sporta, svakako u UFC-u. On je dominirao poluteškom kategorijom još od 2008. Drugi ga mrze jer je tri puta bio suspendovan, dva puta zbog dopinga i jedanput zato što je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, poslije čega je peške pobjegao ostavivši za sobom povrijeđenu trudnicu.

Kada je treći put kod njega pronađena nedozvoljena supstanca, Vajt je cio događaj izmestio iz jedne američke države u drugu, u kojoj je mogao da dobije licencu da se bori uprkos nalazu nedozvoljenih sredstava u organizmu.

No, ako nekako to možete da ostavite po strani, Džons je vrhunski, svestrani borac i biće pravo uživanje vidjeti ga u borbi sa jednim od ove dvojice ratnika. Miočić je šampion, vrlo svestran, odličan bokser, koji je ranije pobijedio Nganua.

Frensis je pravi "terminator", vjerovatno i najsnažniji borac u diviziji, ubilačkih udaraca, koji svakog može da nokautira i koji je mnogo napredovao od prvog duela sa Miočićem. Čeka nas spektakl u svakom slučaju.

Vajt je u razgovoru za TMZ demantovao da će se legendarni Žorž Sent-Pjer vratiti u UFC.

"Ne, definitivno ne trenira za borbu u UFC. Tip je sportista i voli da trenira, voli da vježba. Siguran sam da samo hoće da ostane u formi", objasnio je Vajt.

I, naravno, tema sa početka - Habib?

"Da, ovde je u Las Vegasu. Uskoro ćemo ići na večeru i pričati. Sastaćemo se posljednji put... Dobro, možda posljednji put kao UFC borac ili ne kao UFC borac. Mislim da i dalje postoji šansa da prihvati još jednu borbu", rekao je Vajt.

Tagovi

MMA