Katastrofa

TROICKI ISPAO POSLE 250 MINUTA TENISA:I zgubio od ''klinca'' u šokantnom meču!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Viktor Troicki zavšrio je nastup na Australijan openu.

Izvor: MN Press

Više od četiri sata je na terenu proveo iskusni Viktor Troicki, a na samom kraju meča protiv mladog Amerikanca Majkla Moa stigao je i umor. Srpski teniser je imao veliku šansu za drugo kolo i nije je iskoristio.

Novi selektor našeg nacionalnog tima je imao prednost od 2:1 u setovima i 5:3 u četvrtom setu, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne peti set. U njemu, nova ogromna prednost...

Majkl Mo - Viktor Troicki 3:2 (7:6, 6:7, 3:6, 7:6, 7:5)

Ni osvojena prva četiri gema u odlučujućem setu ovog meča nisu bila dovoljna. Nakon što je Viktor osvojio dva svoja gema i napravio dva brejka, potpuno je stao. Malo ispred cilja. Amerikanac je do kraja susreta napravio seriju od 7-1 u gemovima, pa će srpski teniser nakon ovih 250 minuta tenisa u prvoj rundi završiti takmičenje u Australiji.

A delovalo je kao idealna šansa za prolaz...

Majkl Mo je momak od 23 godine koji je trenutno tek 177. igrač sveta i nema preveliko iskustvo na velikim turnirima. Trebalo je da baš iskustvo bude glavni adut Troickog, koji je potpuno zakazao u ključnim trenucima meča. Šteta!

Pobednika ovog meča, američkog tensiera Moa, u drugoj rundi Australijan opena čeka Rafael Nadal, koji je jutros izašao na kraj sa drugim teniserom iz Srbije.