Ostali sportovi

SRBIJA SA NEMCIMA ZA POLUFINALE: Zverev "preživeo" Šapovalova i zakazao spektakl sa Novakom!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Biće to sjajan okršaj dve odlične selekcije...

Izvor: Tanjug/AP/Hamish Blair

Sada više nema nikakve dileme - Srbija će protiv Nemačke igrati direktan okršaj za plasman u polufinale ATP kupa. Aleksander Zverev zakazao je veliki susret sa Novakom Đokovićem, nakon što su Nemci savladali Kanadu.

Upravo je Saša Zverev doneo ključnu pobedu u strašnom meču dugom gotovo tri sata protiv Denisa Šapovalova. Na kraju je Nemac slavio 2:1, po setovima 6:7, 6:3, 7:6 i tako doneo drugu pobedu svojoj selekciji u tom susretu.

Prethodno je Jan-Lenard Štruf u dva seta savladao Miloša Raonića (7:6, 7:6) i tako doneo Nemcima prednostima, da bi Zverev potom morao da se ozbiljno pomuči.

Igrao se pravi "ruski rulet" u taj-brejku trećeg seta, a pobeda Zvereva znači da dubl susret nema rezultatski značaj.

Kako su i Srbija i Nemačka savladali Kanadu, to znači da će u noći između srede i četvrtka njihov direktan okršaj odrediti ko će završiti na prvom mestu i plasirati se u polufinale.

Srbija će sa Novakom Đokovićem u timu biti favorit, a kao branilac trofeja jasno je da je upravo Srbija tim koji svi žele da pobede...

U prvom singlu, pre meča Đokovića i Zvereva, sastaće se Dušan Lajović i Štruf, dok će partneri u dublu biti naknadno odlučeni.

Tagovi