Ostali sportovi

DANJU JE KRVAV U RINGU, NOĆU POSTAJE ŽENA - PRIČA KAKVU JOŠ NISTE ČULI! Spojio je dve neverovatne stvari

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Američki bokser i bivši MMA borac Dijego Gariho ima neobičan hobi.

Izvor: Twitter/Instagram/diego garijo/printscreen

Kao dečak je iz rodnog Meksika stigao u SAD. Kao momak se suočio sa zatvorom i kaznama. Kao odrastao čovek spojio je dve nespojive stvari - krvavi izgled uličnog borca i transformaciju u ženu.

Dijego Gariho (41), nekadašnji MMA borac, danas se takmiči u jednoj verziji boksa a pored toga ima dve velike ljubavi koje nemaju veze sa sportom. Prva je slikarstvo, koje ga opušta, a druga ''drag'', odnosno kostimiranje u suprotan pol.

U ringu ga znaju kao ''Dos Pistoles'', noću ga tokom predstave zovu Lola. Ponekad i ''Lola Pistola'', da se rimuje. Njemu ne smeta, on živi svoj san. Istovremeno se tuče i može da bude kreativan.

MMA svet je morao da napusti zbog povrede oka, na savet lekara, ali penzija mu nije prijala. Čovek koji je svojevremeno imao skor 7-1 u profesionalnim borbama hteo je novi izazov. Shvatio je da želi ponovo u ring i da mu nedostaju borbe, pa se pre nekoliko godina vratio.

A zašto i ne bi, kad ga svejedno više boli polomljen nokat nego udarac u facu. Njegov način za pobedu je konstantno trpljenje bola i neprestani napadi na rivala, bez obzira protiv koga se bori.

Kako se porfesionalni borac uopšte nađe u ženskoj odeći? Priča počinje davno.

''Postoji moja fotografija iz perioda kada sam imao šest godina, na kojoj nosim mamin brushalter. Imao sam nekoliko gej rođaka, nisam odrastao u stereotipnom okruženju'', ističe Dijego.

Nikako mu je nije bilo lako, ali je hteo da proba.

''Čuo sam na nekom seminaru da treba da izađem iz zone komfora. Rekao sam sebi to je - to! Želeo sam da budem u centru pažnje. Naučio sam da biram garderobu, da hodam na štiklama,... Probušio sam uši, platio časove plesa, depilirao sam se!''

Danas spaja svoje najveće ljubavi. Prvo trening, do krajnjih granica, zatim slikanje, kako bi se odmorio, a onda transformacija u drugo telo. Žanska odeća i identitet za koji mnogi ne znaju da je njegov. O tome da se preko dana tuče ne mogu ni da pomisle.

Tagovi