Rukomet

ZA POČETAK I ZA KRAJ - DRAMA: Spektakl na Svetskom prvenstvu - polufinale će biti sjajno!

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

Poznato je ko će u petak igrati za plasman u finale.

Izvor: Tanjug/Pool via AP/Anne-Christine Poujoulat

Četvrtfinalna noć počela je pobedom Danske protiv Egipta za pamćenje, a završena je podjednako spektakularno.

Rukometaši Francuske plasirali su se u Gizi u polufinale Svetskog prvenstva savladavši Mađarsku nakon produžetka sa 35:32 (12:14, 18:16, 5:2).

U selekciji Francuske najbolji učinak imao je Mikael Gigu sa šest pogodaka, pet golova je dodao Ugo Deska, a Nedim Remili je postigao četiri gola.

Parovi polufinala su...

Španija je u četvrfinalu pobedila Norvešku sa 31:26 (21:15), dok je selekcija Švedske ubedljivo savladala Katar rezultatom 35:23 (14:10). U polufinalima, koja su na rasporedu u petak, igraće Danska protiv Španije, odnosno Francuska protiv Švedske.

Mađarsku je predvodio Bence Banhidi sa šest golova, a po pet su dali Mate Lekai i Boka Bendeguz. Naši severni susedi su treći put u poslednjih osam godina nastupili u četvrtfinalu Svetskog prvenstva i četvrti put su stali na tom stepeniku. 

Da situacija bude teža po Mađare, svaki put su gubili tesno. U Španiji 2013. savlada ih je Danska 28:26, a u Francuskoj 2017. Norveška 31:28. Večeras su ponovo bili blizu, čak i najbliže dosad, ali opet nisu uspeli da naprave daj istorijski korak.

Sa druge strane, eliminacija Francuza večeras bila bi zaista senzacija, jer su "trikollori" od 1990. godine samo DVA puta stali u četvrtfinalu i to su njihova dva najslabija rezultata u tom periodu. Zaista će neverovatno zvučati da su u borbi za polufinale stali samo 1999, kada su iz izbacili Španci i 2013, kada su ih savladali Hrvati.

A poznato je već da su Francuzi osvajali svetsko zlato po dva puta i pre i posle tog kiksa u Španiji...